PROBLEMI NA PRIPREMAMA

Stižu košarkaši, a u hotelu štrajk

29.07.2011 u 11:35

Bionic
Reading

Odavno dogovorene pripreme košarkaške reprezentacije u Crikvenici doveo je u pitanje štrajk 30-ak zaposlenika hotela 'Marina' u Selcu

Radnici koji do sada nisu primili još ni jednu ovogodišnju plaću neumoljivi su. Ostaju pri odluci da će štrajkati sve dok ne prime plaće za siječanj i veljaču.

U tzv. tihi štrajk stupili su početkom srpnja, a u srijedu su pokrenuli opći štrajk. Gosti, njih 70-ak od 120 mogućih, nezadovoljni neodgovarajućom uslugom, počeli su napuštati hotel, pa im se već u četvrtak broj prepolovio.

Vlasnik hotela Ivan Klokočki pak očekuje stav Vlade RH, jer hotelu je Ministarstvo financija blokiralo žiro-račun zbog 2,6 milijuna kuna duga neplaćenog PDV-a i poreza na dobit - te u slučaju izostajanja deblokade računa najavljuje zatvaranje 'Marine' i predaju njegova ključa premijerki Jadranki Kosor.

Ako se to dogodi, košarkaški će se savez doslovno minutu do dvanaest naći pred misijom traženja smještaja za reprezentativce u nekom drugom mjestu.

Po riječima Željka Drakšića, glavnog tajnika HKS-a, seniorska reprezentacija za vrijeme priprema za velika natjecanja u hotelu 'Marina' odsjeda godinama.

'Ondje se osjećamo kao kod kuće. Taj nam je hotel najbolji jer su nam ljudi na usluzi 24 sata. Nazvao nas je vlasnik hotela i rekao da će sve učiniti da možemo dobiti punu uslugu. Ako se pak to ne dogodi, godinama smo u Selcu i Crikvenici s drugim selekcijama, pa imamo kontakte uz pomoć kojih možemo pronaći alternativni smještaj. Okupljanje u subotu neće doći u pitanje. Možda ćemo jedino morati doći na drugu adresu,' rekao je Drakšić.