IVANOVA IGRA

Stiže dugo iščekivani dokumentarac o hrvatskom veznjaku kojem je bolest prekinula karijeru: U jednom trenutku želi vas Real, a u drugom ste zaboravljeni...

15.06.2020 u 11:20

Bionic
Reading

Play Premium u sklopu RTL Premium paketa na MAXtv-u od petka 19. lipnja donosi dokumentarac 'Ivanova igra', redatelja Tomislava Žaje, koja priča o naprasno prekinutoj karijeri nogometaša Ivana Gudelja

Priča je to u kojoj, osim Ivana, o njegovoj karijeri, problemima i mogućim uspjesima koje je narušila bolest sudjeluju i proslavljeni nogometaši Zvonimir Boban, Ivica Šurjak, Blaž Sliškovič, Zoran Vulić, Darijo Srna, Andrej Kramarić i mnogi drugi.

'Svoj sam život posvetio nogometu i sportu, a nakon prekida karijere i borbi za zdravlje, samopouzdanje, život dostojan življenja, pri čemu sam najveću potporu nalazio u obitelji i prijateljima, koji mi ni u najtežim trenucima nisu okrenuli leđa. Jer u jednom trenutku ste na vrhu i želi vas Real Madrid, a u drugom ste sami, gotovo zaboravljeni, prepušteni borbi za život, pitajući se ima li života nakon nogometa, ima li nade i smisla', kaže Gudelj.

Naime, ovaj Imoćanin i vatreni Hajdukovac bio je proglašen za najboljeg mladog igrača Europe 1979., bio je i najmlađi kapetan u povijesti reprezentacije Jugoslavije i smiješila mu se karijera o kakvoj su tada mnogi mogli samo sanjati, ali je naglo obolio od opakog virusa te dobar dio života proveo po bolnicama.

'Ivan me potaknuo da razmislim o vlastitom životu, ciljevima i pobjedama koje želim ostvariti te o tome postoje li bilo kakve granice, izuzev onih koje si postavljamo sami. Ovo je film nade. A da bi nada postala stvarnost, u životu je, baš kao i u nogometu, potrebna vrhunska igra i vještina, gotovo umjetnost. Ivana Gudelja smatram umjetnikom nogometne i životne igre koji svakog dana nastoji dati sve od sebe i odigrati na vrhunskoj razini', kaže redatelj Žaja.

Film 'Ivanova igra' nastajao je tri godine na području Hrvatske, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, a od 19. lipnja dostupan je na Play Premiumu u sklopu RTL Premium paketa na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.