RAKITIĆ (NI)JE 'IN'

Štimcu ne valja, a Sevilla odbila deset milijuna eura!?

14.09.2012 u 13:10

Bionic
Reading

Predsjednik Seville Jose Maria del Nido odbio je ponudu od 10 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića zadnjeg dana prijelaznog roka

Autor teksta na El Desmarqueu ne navodi koji je to klub ponudio spomenuti iznos za Rakitića, ali donosi izjavu našeg reprezentativca koji je i sam potvrdio kako je pitanje njegovog mogućeg odlaska iz Seville uistinu bilo aktualno u završnici prijelaznog roka.

'Rekao sam Del Nidu kako želim ostati u klubu i nastaviti igrati za Sevillu. Predsjednik ima povjerenja u mene, pa smo zajednički odbacili mogućnost mog odlaska', rekao je Rakitić za Radio Marcu.

Iako su mu u prvom mini-ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pale akcije kod izbornika hrvatske reprezentacije Igotra Štimca, pa je tako bio zamijenjen nakon prvog poluvremena u zagrebačkoj pobjedi nad Makedonijom 1:0, dok u Bruxellesu u remiju kod Belgije 1:1 uopće nije zaigrao, Rakitić naglašava kako je na početku klupske sezone u Sevilli pokazao napredak u odnosu na prošlu sezonu.

'U dosadašnje tri utakmice imao sam mogućnost u dva susreta postati i strijelac. Protiv Getafea sam pogodio gredu, a protiv Raya sam promašio kazneni udarac. Nadam se da ću ubuduće biti bolje sreće. Moji golovi bili bi važni i za momčad i za moje samopouzdanje'.

U subotu će njegova momčad ugostiti aktualnog prvaka, Modrićev Real Madrid, koji je prošle sezone na Pizjuanu slavio s uvjerljivih 6:2.

'Svejedno, njih nije nemoguće pobijediti. Imali smo mi svoje šanse i prošle sezone, ali ih nismo baš koristili. Protiv Reala moraš iskoristiti šanse koje se pružaju, inače slijedi kazna'.