T-COM PRVA HNL, 8. KOLO

Štimac traži zalet na svom Poljudu

19.09.2009 u 10:29

Bionic
Reading

U petak je odigrana prva utakmica osmog kola, dok se preostalih sedam igraju u pet termina. Ipak, mnogo važnije od 'nejedinstva' klubova jest to da će Zagreb gostovati na Poljudu i pod palicom bivšeg hajdukovca Štimca tražiti prvu prvenstvenu pobjedu

ISTRA 1961 – CIBALIA (16.30)

Puležani se još nisu uspjeli nastaniti u svom gradu, a u goste im dolazi ove sezone neprepoznatljivo dobra Cibalia. Momčad s Bosuta sjajno je popunila rupe u sastavu i nakon prve četvrtine prvenstva zauzima drugo mjesto na ljestvici. Oba sastava su u stanju odigrati momčadsku obranu, a Cibalia se (zajedno s Dinamom i Karlovcem) može pohvaliti statistički najuspješnijom defenzivom. Primili su samo tri gola i protiv sastava Istrinog ranga ovakvi Vinkovčani imaju ulogu favorita.

OSIJEK - ZADAR (17.30)

Oba sastava su locirana u zgusnutoj sredini ljestvice, no dosadašnji dojam bitno je različit. Osijek je ostavio dojam ozbiljnijeg, čvršćeg sastava, no Zadru ni Dinamo niti Hajduk nisu uspjeli zabiti gol i etablirali su se kao jedan od najtvrđih oraha HNL-a. Jasno je da je pred Osječanima težak posao, no na svom travnjaku oni ipak zaslužuju početnu prednost.

HAJDUK – ZAGREB (20.30)

Hajduk je povezao dvije pobjede i došao do daha. Talijanski strateg Reja pronašao je formulu koja posrnulom divu donosi rezultate, a s druge srane stajat će jedini sastav lige koji još nije uzeo ni bod. No pjesnici ne pripadaju dnu, a pozitivan šok trebao bi biti i dolazak Igora Štimca na čelo struke momčadi iz Kranjčevićeve. Legenda Hajduka tako će prijetiti svom matičnom klubu, no budu li Ibričići Sharbini u vrhunskom raspoloženju, prve bodove vjerojatno će morati tražiti nekom drugom prilikom.

ŠIBENIK – VARTEKS (20.30)

Momčad iz srca Dalmacije i ove sezone stoji bliže vrhu nego dnu i tamo planira i ostati. Upisali su samo jedan poraz i čvrstom igrom nadoknađuju manjak kvalitete u odnosu na prošlu sezonu. Varteks računa na predvodnika Mumleka i gomilu domaćih klinaca, a takva kombinacija uvijek može 'eksplodirati'. Za sada nisu pokazali puno, posebno ne u napadačkom dijelu, no nepredvidljivi Varteks na ovakvim je gostovanjima suludo otpisati.

KARLOVAC – LOKOMOTIVA (20.30)

Karlovcem vlada nogometna euforija i najveća opasnost za momčad Igora Pamića je činjenica da pritisak raste. Lijepo ispunjene tribine od, uz Dinamo jedine, neporažene momčadi lige očekivat će nova tri boda, ali protivnik nije nimalo bezazlen. Lokomotiva se muči s gomilom problema, ali sve više izgledaju kao kompaktna nogometna cjelina koja će tijekom sezone iznenaditi neke favorite. Ipak, Karlovac iz kola u kolo potvrđuje da zaslužuje visok plasman i Dinamovoj filijali između četiri Rijeke neće biti nimalo lako.

CROATIA – SLAVEN B. (20.30)

Sesvete su osim Zagreba jedina momčad koja još nema pobjedu, no u goste im dolazi u gostima sramežljivi Slaven Belupo. Oba sastava nakon prve su faze podbacila i nema sumnje da baš u ovom susretu vide priliku za djelić iskupljenja. Individualna kvaliteta uvjerljivo preteže na stranu redovitog zastupnika Hrvatske u Europi, no njihov skor izvan Koprivnice tradicionalno je poražavajući i Sesvećani na privremenom radu u Kranjčevićevoj hrabrom partijom imaju priliku izbjeći šesti poraz u sezoni.

U nedjelju:
DINAMo - RIJEKA (20.15)

U petak odigrano:
MEĐIMURJE – INTER 2:1
Strijelci: Golubović (21), Eliomar (37) / Grgurović (11)