VRIJEDNA POBJEDA REPKE

Štimac: Sada će valjda ljudima doći iz guzice u glavu

13.10.2012 u 10:28

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac nije krio zadovoljstvo nakon pobjede Hrvatske kod makedonije rezultatom 2:1 (1:1)

Štimac je Hrvatskoj u trećem pokušaju donio prvu službenu pobjedu u Makedoniji i nakon dvoboja za HTV slavodobitno prokomentirao trijumf.

'Jako sam zadovoljan našom prezentacijom. Došli smo puni samopouzdanja unatoč velikim teškoćama koji nas prate, i nismo izgubili mirnoću ni nakon njihovog gola', počeo je analizu izbornik i nastavio.

'Na gol protivnika uvijek morate biti spremni, ali ovaj je došao kao plod nedostatka naše agresije. Igrači mi kažu da je bio i prekršaj rukom (potvrđeno i u naknadnoj emisiji op. a.), ali važnije je da smo mi nakon toga ostali potpuno sabrani i fokusirani na cilj.'

No sve do gola Ćorluke nije bilo previše lijepih poteza u hrvatskim redovima.

'Nema riječi o bezidejnosti, tako su igrali jer su slijedili moje jasne naputke. Tražio sam da ne forsiramo dodavanja kroz sredinu i ne pružamo im priliku za protuudare, već da ih umaramo širokim dodavanjima i tako publiku okrenemo protiv njih što nam je u velikoj mjeri i uspjelo', pohvalio se izbornik.

Uvjerljivo najbolji pojedinac dvoboja bio je Ivan Rakitić kojega je Štimac nakon dvoboja istih protivnika u Zagrebu oštro napao.

'Sada je to onaj drugi Rakitić, onaj kakvoga svi čekamo i želimo. Odlično je reagirao i u klubu i u reprezentaciji, i moje kritike postigle su cilj.'

Sammira je uveo u 64. minuti.

'Jelavić i Mandžukić su se najviše trošili u obrambenim zadaćama, a u Sammiru sam želio još jednu svježu figuru u sredini koja može donijeti višak i čvrstinu i to smo i dobili.'

U utorak se u Osijeku igra protiv Walesa, a zbog kartona neće igrati kapetan Srna i 'razarač' Vukojević.

'To je evidentan hendikep, ali imamo spremne Vidu i Badlje koji mogu nadoknaditi njihov izostanak, a i pozvat ćemo neke igrače koji su već bili na popisu.'

I za kraj je izbornik rekao ono što ga muči.

'Nadam se da će sada nekima doći iz guzice u glave i da će početi istinski navijati za hrvatsku reprezentaciju', poručio je Štimac navijačkim skupinama koji su u kontinuiranoj borbi protiv vrha Saveza i samog izbornika.

Fantastičan gol Rakitića odlučio je pobjednika u Skopju