REPKA ČEKA WALES

Štimac poziva Osječane da se usprotive zvižducima

15.10.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Nogometaši Hrvatske u Osijeku čekaju utorak i kvalifikacijski dvoboj s Walesom za odlazak u Brazil 2014. godine. Trenirali su danas na stadionu Gradski vrt

Izbornik Igor Štimac svjestan je da se u utorak kiks jednostavno ne smije dogoditi.

'Svjesni smo da će pobjeda u Makedoniji imati kapitalno značenje tek ako pobijedimo Wales. Iz tog razloga bit ćemo maksimalno angažirani', rekao je Štimac.

Pomoćni trener reprezentacije Kruno Jurčić promatrao je Velšane te potvrđuje da su neugodan protivnik.

'Wales je neugodna ekipa koja je izgubila 6:1 od Srbije u utakmici u kojoj nije bila podređena, koja je odigrala dobru utakmicu protiv Škotske i, na kraju krajeva, koja je još po bodovima u igri za prve dvije pozicije. Moramo biti jako oprezni. Uvjeti koji će biti na terenu možda im više odgovaraju jer više podsjećaju na njihov ambijent, stalnu kišu i stalno ovakve terene. Međutim mi smo svjesni svoje kvalitete i bez obzira koliko respektiramo Wales uvjereni smo u našu pobjedu', rekao je Jurčić.

U Osijeku oko reprezentacije vlada izvrsna atmosfera - stadion je rasprodan u nezapamćeno kratkom roku i navijači su spremni za utakmicu. Predsjednik HNS-a Davor Šuker komentirao je i najave možebitnih izgreda.

'To jesu manjine koje žele napraviti štetu hrvatskom nogometu, ali mislim da će navijači u Osijeku biti tvrd orah i da ćemo izolirati sve takve, jer svi u Europi i svijetu žele hrvatsku nogometnu reprezentaciju pamtiti po navijačima, a ne po huliganima', naglasio je Šuker.

Izbornik Štimac u slučaju nepodopština na stadionu ima jasnu poruku.

'Pozivam sve Slavonce, sve Osječane koji će doći navijati za Hrvatsku, da ustanu protiv toga, da izvižde, da se dignu, da kažu svojim glasom da takvim potezima nije mjesto na hrvatskim stadionima', poručio je Štimac.

I na kraju, uz nadu da ništa neće pokvariti sjajno ozračje pred bitnu utakmicu, izbornika Štimca upitali smo možemo li očekivati da u golgeterskom smislu prorade i napadači:

'Doći će i njihovi golovi. Oni za sada puno rade i stvaraju drugima prostor da poentiraju. Prema tome, pustimo individualne učinke. Mi smo momčad, radimo kao cjelina i bitan je konačni rezultat. Nije bitno tko zabija', istaknuo je Štimac.