ULJEPŠANI TONOVI?

Štimac: Kovačić ide pravim putem, a Sammir se trudi

04.10.2012 u 08:33

Bionic
Reading

Hrvatski prvak još je jednom doživio poraz u Ligi prvaka. Zagrebački je Dinamo čestitao kijevskom na pobjedi 2:0. No, iako je zagrebački klub zaslužio više kritike, Igor Štimac o Dinamu govorio je pomirljivim tonovima

'Ovo je ipak napredak u odnosu na prošlu sezonu. Sad Zagrepčani izgledaju puno bolje, ozbiljnije, dosta su dobro, posebice u drugom dijelu, kontrolirali igru', rekao je u uvodu svog konačnog dojma, za kamere HTV-a, izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac.

Naravno, nije bilo kod Dinama sve idealno, a Štimac je upozorio na igru u obrani.

'Previše dekoncentracije, neodređenosti i nonšalancije u dijelu gdje treba biti beskompromisan, dakle u obrani. Nema preuzimanja rizika, obrana mora dati sigurnost cijeloj momčadi, a to večeras nije bilo slučaj. Krilni napadači Čop i Rukavina pokazali su hitrost, imaju dobar osjećaj za ulazak uz prostor iza leđa protivnika. Lopta može proći ako se na vrijeme uputi. Vidjeli smo ipak samo dva udarca, a kada se dođe u priliku, mora se šutirati. Drukčije se ne može zabiti gol.'


Prije nego se osvrnuo na igru Dinamovih reprezentativaca, Štimac je pohvalio Ognjena Vukojevića, istog onog kojem je nakon dvoboja s Makedonijom i Walesom 'brojao pasove'.

'Iznenadio me Vukojević ovim sjajnim ubačajem, što inače nije njegova najjača strana', pohvalio je, ali i 'okrznuo' upornog Ogija, koji je bio asistent za vodstvo Kijevljana.

'Šteta što je Kovačić bio ozlijeđen kada je pozvan u reprezentaciju na našem prvom susretu. Da nije bio ozlijeđen, već bi bio standardan u reprezentaciji. On je najbolji primjer kako se ponašati, ide pravim putem. Sammir se trudio, ali promjene unutar momčadi mu nisu pomogle. Mislim da ekipi treba sigurnost kada je u pitanju sastav, ali i sustav', zaključio je Štimac.