'PRIJATELJSKA' UTAKMICA

Štimac i 'pjesnici' se potukli s Ukrajincima

Bionic
Reading

Zagreb i Vorskla odigrali su u Antalyji utakmicu koja je bila sve samo ne prijateljskog karaktera. Na kraju je zbog tučnjave i prekinuta

'Pjesnici' u Turskoj ne mogu bez afera. Nakon što je njihov susret protiv korejskog Daegua navodno izazvao gubitke na kladionicama, u novom pripremnom dvoboju protiv Vorskle iz Poltave dogodio se šakački obračun pa je utakmica završila u 86. minuti.

Bio je to susret 'na nož', gdje se nije prezalo od grubosti. U 75. minuti jedan ukrajinski igrač laktom je razbio arkadu Mikuliću, a deset minuta kasnije Oršulić je zaradio crveni karton. Tada su u teren ušli svi igrači i predstavnici oba kluba te je započela masovna tučnjava.

Sudac je prekinuo utakmicu, a nakon desetak minuta razmjene udaraca i nekoliko modrica strasti su se smirile. Oba kluba osramotila su se pred organizatorom njihovog boravka u Turskoj.

'Utakmica je bila gruba, igrači su se provocirali i na kraju smo se malo potukli. Žalimo zbog toga, ali dogodilo se i ne ponovilo se', kazao je sportski direktor Zagreba Igor Čalo za Sportske novosti.

Inače, utakmicu su dobili Ukrajinci golom Sačka iz 14. minute.