SAMO ZA TPORTAL.HR

Štimac dao Kramariću veliki kompliment i usporedio ga s jednim napadačem hrvatske reprezentacije

10.06.2018 u 08:31

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik, Igor Štimac, koji je posljednjih tjedana 'razapet' između nekoliko projekata, od 'Utakmice života' do TV emisije za jedne hrvatske dnvene novine, kratko je prokomentirao jedan važan detalj s prijateljske utakmice između Hrvatske i Senegala (2:1)

Hrvatski reprezentativci u nedjelju navečer u 23 sata moraju se javiti izborniku Daliću. Nakon pobjede nad Senegalom u Osijeku, uz golove Perišića i Kramarića, te dvotjednih priprema, prvo u Rovinju, potom na Rujevici i na kraju u Slavoniji, uz dvije prijateljske utakmice, protiv Brazila i Senegala, igrači su dobili dva dana - slobodno.

  • +16
Prijateljska utakmica Hrvatska - Senegal (Osijek, 8.6.2018.) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Vjerujemo kako će to slobono vrijeme najbolje iskoristiti, predahnuti od nogometa i uzeti zalet za uspješnu seriju u Rusiji.

Naravno, i izborniku Daliću ova će dva dana koristiti da sa svojim najbližim suradnicima, još jednom promisli i odvagne tko mu od igrača i na kojoj poziciji može biti najkorisniji.

>> Tomo Šokota jasno rekao tko je od hrvatskih napadača u najboljoj formi; hoće li ga Dalić poslušati?

Međutim, ono što je vidljivo iz aviona jest da je Andrej Kramarić definitivno igrač koji zaslužuje nastup od prve minute. Jer u Dalićevoj eri, Kramarić je zabio četiri gola - a dva - protiv Ukrajine - bila su sudbonosna. Zahvaljujući njima, vratila se 'krv u lice hrvatke reprezentacije', i Grčka je u dodatnim kvalifikacijama ostala bez izgleda.

Naravno, nisu samo ti golovi Andreja Kramarića 'plus' na njegovoj strani. Jer u zadnje dvije sezone, u Hoffenheimu igra odlično, a posebno je uspješan bio ovog proljeća, zabivši u njemačkom prvenstvu čak 11 pogodaka.

U ove dvije posljednje prijateljske utakmice bio je jedan od najboljih hrvatskih igrača, protiv Senegala donio je i preokret te zabio pogodak iz igre i zato nije ni čudo da je Igor Štimac, bivši hrvatski izbornik, ovako komentirao njegov nastup.

'Kramarić je pokazao da može biti naš novi Eduardo da Silva. Koliko vidimo, najbolji je na poziciji iza najisturenijeg napadača, bilo da su to Mandžukić ili Kalinić. I definitivno, s njime se nameće sustav 4 - 4 - 2 ili 4 - 4 - 1 - 1', potvrdio je Igor Štimac.