PRIPREME ZA ICE FEVER

Stiglo 90 tona materijala za hokejski spektakl

14.01.2011 u 12:43

Bionic
Reading

Ostalo je još tjedan dana do prve utakmice hokejaša Medveščaka u Areni Zagreb. Pripreme su već u punom jeku, a za ovu priliku dovest će se 90 tona raznog materijala da bi hokejaški spektakl u Areni mogao biti veličanstven

Novinari su u petak imali priliku pogledati kako napreduju radovi za Ice Fever koji će se od 21. do 28. siječnja održati u Areni Zagreb. U tom razdoblju hokejaši Medveščaka odigrat će četiri utakmice EBEL lige. Zasad su radovi tek na početku i još nije vidljivo da će se za tjedan dana u Areni igrati hokejaške utakmice.

'Malo se kasni s radovima, no sve stižemo. Led se u Areni očekuje 19. siječnja. Prvi put će led biti postavljen u Areni Zagreb, a stiglo je 90 tona materijala u sedam šlepera koji će se postaviti za spektakl. Led će se postavljati dva do tri dana', kazao je novinarima glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić.

'Što se tiče troškova, samo postavljanje leda košta milijun i sto tisuća kuna, a ukupna organizacija dva milijuna i dvjesto tisuća, no zbog poznatih problema ona će biti i nešto skuplja. Točan iznos organizacije znat ćemo kasnije i onda ćemo to objaviti. U organizaciji ovog spektakla biti će uključeno između 120 i 130 osoba. Što se tiče prodaje ulaznica, dosad je prodano 84 posto karata. Ono što posebno treba naglasiti jest to da se tehnika kojom se radi led dosad radila samo jednom i to za utakmicu u Schalke Areni između Njemačke i SAD-a, što znači da će ovo biti drugi put u povijesti', završio je Vučinić.

Dimenzije igrališta bit će drukčije nego u Ledenoj dvorani, nešto između europskih i NHL standarda.

'Sada se tek formira igralište, onda ide podloga kojom se puni tekućina za led', kazao je Austrijanac Gottfried Strauss, jedan od ljudi koji će nadgledati cijele pripreme. Novinari su obaviješteni kako će biti postavljeno 1.200 metara cijevi kroz koje će se ubrizgavati led, a sve ukupno će biti korišteno 16 tisuća litara Glikola (tekućine za stvaranje leda op. a).