TEŽAK HENDIKEP

Stigla konačna potvrda; veliki udarac za Srbiju uoči košarkaškog SP-a

20.08.2019 u 21:02

Bionic
Reading

Košarkaška reprezentacija Srbije će na Svjetskom prvenstvu u Kini igrati bez Miloša Teodosića, koji je otpao s popisa putnika zbog rupture mišića, objavio je u utorak izvršni direktor bolonjskog Virtusa Luca Baraldi, dok je izbornik srbijanske reprezentacije, a ujedno i trener Virtusa Aleksandar Đorđević pred odlazak u Kinu rekao kako 'Teodosić 99 % neće biti na Svjetskom prvenstvu'

'Zahvaljujemo vodstvu Srbije na odgovornom ponašanju u osjetljivom trenutku, jer znamo što Miloš predstavlja u svojoj domovini. Žao nam je što ne može ići u Kinu, ali zdravlje igrača mora biti na prvom mjestu i to je upravo ono što smo imali na umu', izjavio je Baraldi dodajući kako najbolji igrači moraju biti zaštićeni, jer su oni najveće zvijezde.

Teodosić se ozlijedio 10. kolovoza na pripremnoj utakmici protiv Litve i u trenutku kad se ruptura dogodila, bilo je izvjesno da će se 32-godišnji razigravač i šuter teško oporaviti do početka Svjetskog prvenstva, vjerojatno njegove posljednje prilike da s reprezentacijom napravi još jedan veliki rezultat na svjetskoj sceni.

'Što se tiče Miloša Teodosića, u ovom trenutku nije dobra slika. Jučer smo napravili novu magnetnu rezonancu, još postoji ruptura od 4,5 milimetra. To će ga onemogućiti da ide s nama u Kinu, a 99 posto je da Teodosić neće ići ni na Svjetsko prvenstvo', izjavio je Aleksandar Đorđević uoči odlaska srpske reprezentacije na posljednji dio priprema u Kini, gdje će njegovi izabranici odigrati tri utakmice na turniru u Shenyangu, protiv Italije, Novog Zelanda i Francuske.

Na Svjetskom prvenstvu koje će započeti 31. kolovoza, a završiti 15. rujna, Srbija je u prvoj fazi svrstana u skupinu D s Italijom, Angolom i Filipinima. U drugi dio grupne faze plasirat će se dvije najbolje reprezentacije iz svake od osam skupina, a tamo će se skupina D spojiti sa skupinom C u kojoj su Španjolska, Iran, Portoriko i Tunis. Nakon toga slijedi nokaut faza od četvrtfinala nadalje.