IZAZOV ILI GUŠT?

Steve Nash ostao bez 10 mil. dolara i nije mu žao!

19.10.2012 u 17:50

Bionic
Reading

Nakon što je u srpnju s Los Angeles Lakersima potpisao trogodišnji ugovor, 36-godišnji playmaker Steve Nash za Toronto Sun otkrio je kako je odbio puno unosniji ugovor Raptorsa

Naime, tijekom ljeta malo je nedostajalo da bivši kanadski reprezentativac i dvostruki MVP (najkorisniji igrač) NBA lige završi u Toronto Raptorsima, što bi bilo savršen kraj briljantne karijere.

Nash je bio oduševljen što će se u veteranskim godinama vratiti u svoju Kanadu, no tada je sve 'pokvarila' ponuda Lakersa koji su uz Kobea Bryanta, Pau Gasola i novopridošlog Dwighta Howarda u petorci željeli ponajboljeg playmakera NBA lige Nasha

Uz igrački izazov da napokon osvojio prsten NBA prvaka, razlog za prihvaćanje ponude Lakersa svakako je bio i taj što mu kćeri Lola i Bella, sin Matteo te bivša supruga Alejandra žive u Phoenixu, do kamo mu avionom nije daleko.

Dodamo li tome kako je od Raptorsa, tj. od glavnog menadžera Bryana Colangela Nash dobio ponudu tešku čak 36 milijuna dolara za tri sezone, onda se lako može doći do zaključka kako se Nash zbog Lakersa i novog igračkog izazova odrekao čak 10 milijuna dolara!

'Bio sam vrlo blizu Raptorsima od kojih sam ponudu dobio dosta rano. Bio sam u komotnoj situaciji i sretan što imam priliku igrati u Torontu. No, kada je ponuda Lakersa postala stvarnost, to nisam mogao odbiti', kazao je u razgovoru za Toronto Sun Nash od kojeg navijači Lakersa očekuju igre na razini prošlih sezona kada je bio pokretačka snaga Phoenix Sunsa.

No, kada se uzme u obzir da je Nash u svojoj karijeri dosad zaradio nešto više od 119 milijuna dolara samo od ugovora, tih deset milijuna se ne čini kao neka velika svota.