VELIKO POJAČANJE

Steve Nash na kraju izabrao Bryanta i Lakerse

05.07.2012 u 10:10

Bionic
Reading

Jedan od najboljih razigravača NBA lige Steve Nash iznenadio je sve i potpisao ugovor sa Los Angeles Lakersima. Iako već u poznim godinama, Nash bi u LA-u trebao igrati slijedeće tri godine

Kanadski košarkaš Steve Nash (38), nakon osam godina provedenih u Phoenixu, u zamjenu za četiri izbora na draftu koja su pripala Sunsima, odlazi u LA Lakerse.

U srijedu je potvrđen dogovor između Sunsa i Lakersa u sklopu kojeg će se momčadi Kobea Bryanta priključiti All Star playmaker Steve Nash dok su u Phoenix otišli prvi izbori drafta 2013. i 2015. godine, te drugi izbori 2014. i 2015. godine.

Cijeli trade će postati služben s 11. srpnjem, a prema informacijama iz američkih medija, Nash je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan oko 27 milijuna dolara.

Iskusnog razigravača pokušali su dovesti New York, Dallas i Toronto, no nakon što je u zadnjih osam sezona odveo Phoenix u tri konferencijska finala Nash je odlučio pokušati osvojiti NBA naslov s Lakersima, dok Sunsi kreću u temeljitu rekonstrukciju momčadi.

Prošle je sezone Kanađanin ubacivao 12.5 koševa u prosjeku, uz 10.7 asista i 53 posto šuta, a u sastavu iz Los Angelesa odmijeniti će Ramona Sessionsa koji je aktivirao klauzulu u ugovoru s 'jezerčanima' i postao slobodan igrač.

Gotovo istovremeno s objavom prelaska Stevea Nasha u Lakerse, iz Phoenixa su izvjestili da su pronašli zamjenu na poziciji playmakera. Iz Houstona dolazi slovenski košarkaš Goran Dragić

Osoba koja jako dobro poznaje zbivanja unutar NBA momčadi iz Phoenixa američkim je medijima prenijela informaciju da su Sunsi postigli sporazum sa Slovencem Goranom Dragićem koji je iskoristio opciju odlaska iz Houstona u zadnjoj godini ugovora. Navodno je dogovorena četverogodišnja obveza tijekom koje bi Dragić trebao zaraditi oko 30 milijuna dolara.

Bila je ovo vrlo turbulentna srijeda uvečer za Phoenix koji je prvo dogovorio trade Stevea Nasha u Lakerse, potom povratak Dragića koji je prije odlaska u Rocketse bio pričuva upravo Nashu, a potom je, također prema izvoru koji je želio ostati anoniman, osiguran dolazak Michaela Beasleya koji dolazi kao slobodan igrač, a u Sunsima bi za 18 milijuna dolara trebao igrati tri sezone.

Razlog iz kojeg izvori informacija o prelascima igrača žele ostati anonimni je taj što se prije 11. srpnja službeno u NBA ligi ne smiju potpisivati ugovori.