DERBI NA MAKSIMIRU

Statistika na strani Dinama, na Hajdukovoj optimizam

16.03.2011 u 15:52

Bionic
Reading

Hajduk u Maksimiru mora jurišati na pobjedu ukoliko želi ostati u kakvoj-takvoj utrci za naslov prvaka. Remi, a pogotovo poraz, ugasili bi i ono malo nade i optimizma

Ukoliko želi ostati u utrci za naslov prvaka, Hajduk mora pobijediti u derbiju sljedeće subote. Računica je jasna, trenutna razlika je -5 i ukoliko derbi završi remijem ili pobjedom Dinama, šanse za preokret bile bi svedene na minimum. Doduše, događalo se da je Hajduk stizao i prestizao slične prednosti Dinama u povijesti, no to je bio neki drugi Hajduk, a i ostale momčadi su češće slavile protiv velikih, nego danas.

Statistika je varljiva, jer iako je u zadnjih nekoliko godina u derbijima uspješniji Hajduk, jezičac na vagi ipak preteže na stranu Dinama. Hajduk je u Maksimiru slavio svega četiri puta, a dva derbija koja je sudio Andrej Burilo završila su remijem. Modri bi sigurno potpisali takav rasplet u subotu.

Splićani lete na krilima optimizma, prizivaju u Maksimiru i veliku podršku Torcide, navodno čak 3.000 će ih krenuti na derbi, no pitanje je mogu li Vučevićevi momci napasti Dinamo u Maksimiru i pobijediti, može li podrška Torcide biti prevaga u derbiju.

Nažalost, kao i obično uoči derbija, najmanje se priča o nogometu. Opet je u prvom planu izbor sudaca, prepucavanja navijača, ovoga puta i medijska šutnja na Poljudu, slučaj Sharbini... Nije ni čudo što mladi nogometaši jedva čekaju prvu priliku da zbrišu van. Ako je suditi po pisanju engleskih medija, priliku da uskoro ode navodno bi mogao dobiti najvredniji igrač u Hajdukovoj svlačionici Ante Vukušić, kojeg bi u Maksimiru trebali gledati skauti Arsenala.