TO JE POSAO!

Staples centar - šest utakmica u samo četiri dana

19.05.2012 u 16:00

Bionic
Reading

Grandiozni Staples Center u Los Angelesu godišnje ima 250 dana vrhunskog sporta, a ovih dana će ugostiti šest play off utakmica u samo četiri dana

Staples centar

Cijena 375 milijuna dolara
Otvorenje 17. listopada 1999.
Vlasnik L.A. Arena Company - Anschutz Entertainment Group

Korisnici
LA Clippers (NBA) od 1999.
LA Lakers (NBA) od 1999.
LA Kings (NHL) od 1999.
LA Sparks (WNBA) od 2001.
LA Avengers (AFL) od 2000. do 2008.
LA D-Fenders (D-League) od 2006.
Nagrade Grammy od 2004.

Kapacitet 20,000
Teren parket i led

Zamislite scenu: krenete s obitelji u Staples centar u 15 sati na utakmicu Kingsa i Coyotesa, oko 19 sati popijete kavicu i brzinski pojedete kakav steak, a onda u 20.30 uživate u vratolomijama Lakersa i Thundera. I tako iduća četiri dana! Vjerovali ili ne, upravo takvu mogućnost imate ako se ovih dana nalazite u Los Angelesu.

Tamošnja grandiozna dvorana u samo četiri dana ugostit će čak šest play off utakmica - dvije NHL-ove momčad LA Kingsa te četiri NBA-ova dvojca LA Lakersa i LA Clippersa. Jasno, sve utakmice su rasprodane, pa ako pomnožimo 20-ak tisuća mjesta u dvorani s brojem utakmica, dobivamo broj od oko 120.000 kupaca karata u samo šest dana. Pa kad to pomnožimo s cijenom karata, a minimum za bilo koju utakmicu je 50-ak dolara, plus prodaja raznih sportskih rekvizita, grickalica, ića i pića, onda možete misliti o kakvim je ciframa riječ.

Staples centar godišnje ima 250 dana događaja, među kojima se najviše ističu sportski eventi, no nikad do sada nije se dogodilo da će između dvije play off utakmice, k tome u dva posve različita sporta, proći tek nekoliko sati.

No revni i poslovni Amerikanci su izračunali da ako hokejaši Kingsa i Coyotesa započnu utakmicu u podne, onda ma koliko se oduljio susret, košarkaši Lakersa i Thundera već u 18 sati mogu krenuti sa zagrijavanjem. Ekipa radnika koja će prekriti led, maknuti zaštitnu ogradu i postaviti parket sa svom pripadajućom košarkaškom opremom, toliko je velika i uigrana da kiksa jednostavno ne može biti.

  Raspored        
NHL
17. svibnja
12.00 sati
LA Kings
Phoenix Coyotes
3. utakmica doigravanja
NBA
18. svibnja
19.30 sati
LA Lakers
Oklahoma City Thunder
3. utakmica doigravanja
NBA
19. svibnja
12.30 sati
LA Clippers
San Antonio Spurs
3. utakmica doigravanja
NBA
19. svibnja
19.30 sati
LA Lakers
Oklahoma City Thunder
4. utakmica doigravanja
NHL
20. svibnja
12.00 sati
LA Kings
Phoenix Coyotes
4. utakmica doigravanja
NBA
20. svibnja
19.30 sati
LA Clippers
San Antonio Spurs
4. utakmica doigravanja


No najluđe od svega jest da će uoči druge utakmice Kingsa i Coyotesa (noć s četvrtka na petak po hrvatskom vremenu) u Los Angelesu samo pola sata prije podbacivanja paka u Staples areni završiti državno biciklističko dvoransko natjecanje. Kad će i kako maknuti stazu i osloboditi led za hokejaše, to je iz naše perspektive vjerojatno teško i zamisliti. To se jednostavno mora vidjeti.

Nemojmo zaboraviti i da postavljanje određene sportske podloge nije jedina stvar koju treba srediti u dvorani. Valja i počistiti prostor od 300.000 četvornih metara, postaviti lože i napuniti ih pićem, osigurati nesmetan izlazak gledatelja koji su pogledali utakmicu i ulazak onih pred kojima su tek sportska uzbuđenja, pripremiti svlačionice...

Puno posla, a tako malo vremena.

Ovih dana, dakle, Los Angeles živi punim sportskim plućima. Vrhunska sportska uzbuđenja, na kraju jedne velike sezone za ionako slavni grad prepun fimskih i inih zvijezda, tako dobivaju još veći značaj. Pa ako se zaista ovih dana 'slučajno' nađete u tim toplim krajevima, ne propustite posjetiti Staples centar i pogledati barem koju utakmicu. Šou je ionako zajamčen...