NASILNIK U AMERICI

Srpski košarkaš priveden zbog napada na curu

18.11.2008 u 13:09

Bionic
Reading

Nakon slučaja srpskog košarkaša Miladina Kovačevića koji je istukao mladića dovevši ga u komatozno stanje, novi skandal s našim istočnim susjedima potresa američku studentsku košarku. Srbin Nikola Dragović, košarkaš prestižnog sveučilišta UCLA, priveden je

Američka policija ponovno ima posla sa srpskim košarkašima. Nakon skandala s Miladinom Kovačevićem koji je istukao svog vršnjaka, potom dobio novu putovnicu od veleposlanstva, pobjegao u Srbiju i tamo htio igrati za košarkašku momčad iz Vrbasa, Amerikanci su priveli Nikolu Dragovića zbog napada na bivšu djevojku. Istina, okolnosti napada i posljedice nisu ni slične, no voditelji NCAA košarke ipak su zabrinuti.

Prema izvješćima američkih medija koji prate sveučilišnu košarku, Dragović, Srbin po nacionalnosti, rođen u Podgorici prije 20 godina, te igrač prestižnog sveučilišta UCLA, krajem prošlog tjedna došao je do stana u kojem je stanovao s bivšom curom, posvađao se s njom i nakon vike i dreke nasrnuo na nju. Po dolasku policije mladi Srbin je priveden, proveo je noć u pritvoru, te je određena jamčevina od 20.000 dolara.

Ben Howland, trener košarkaške momčadi s UCLA-a novinarima je izjavio da neće unaprijed izbacivati svog igrača iz momčadi, te da je on jako dobar i miran dečko. Ipak, i takav je izgubio živce i učinio ono od čega zazire sav civilizirani svijet. Naglasimo još i to da je prošle sezone Dragović igrao prosječno 9,2 minute po utakmici, zabijao prosječno dva i pol koša i ostvarivao 1,4 skokova u svojim Bruinsima.