naše stare mušterije

Srpski izbornik najavio Europsko prvenstvo u rukometu, a na Hrvatsku nije želio trošiti riječi

03.01.2020 u 14:41

Bionic
Reading

Europsko prvenstvo u rukometu počinje 9. siječnja, a Hrvatska prvi krug natjecanja igra u Grazu protiv Crne Gore (9. siječnja), Bjelorusije (11. siječnja) te Srbije (13. siječnja). Baš bi Srbi trebali biti najjači protivnik, a evo što o svemu kaže srpski izbornik Nenad Peruničić

Srpski rukometaši pripreme za nastup na Europskom prvenstvu završavaju nastupom na jakom turniru Golden League na kojem već tradicionalno nastupaju domaćini Francuzi te Danci i Norvežani. Prvu utakmicu Srbi večeras od 20.45 sati igraju protiv Francuza, a izbornik 'orlova' Nenad Peruničić osvrnuo se na nastup u Grazu.

'Do početka Europskog ćemo imati tri konkretna, ozbiljna treninga, pa ćemo ih pokušati maksimalno iskoristiti za neke stvari koje su nam izuzetno važne. Drago mi je što vidim ove momke da su spremni, orni za rad, ali znam da su umorni, to su ljudi koji imaju veliku želju, volju, karakter. Prisutna je ozbiljnost, odgovornost, dobra je to ekipa...', optimističan je Peruničić.

Posljednji 'glanc' uoči Eura Srbi će odraditi na jakom turniru u Parizu. Prvo igraju s Francuzima...

'Insistirao sam na tome da imamo jake pripremne utakmice. Ne samo zbog protivnika, već zbog autoriteta, poštovanja. U Francusku idemo parirati svakome i da pokažemo da možemo igrati protiv svih. Želio bih i odraditi zajednički trening s Francuzima, mislim da bi nam to mnogo pomoglo', otkrio je srpski izbornik, a potom i najavio protivnike u skupini na Europskom prvenstvu.

  • +13
Zagreb: Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je na pripreme u Poreč Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Bjelorusija je sjajna reprezentacija, koja je kompletna. Što se Crne Gore tiče, to je mlada i dobra ekipa, s mladim trenerom, koji je skandinavska škola. Iskreno, ne sviđa mi se ovaj naboj koji postoji, za mene je to jedan narod i moj stav je da se svetinje ne diraju. Momke ću pokušati maksimalno zaštititi od svega', analizirao je Peruničić, a onda je na red stigla Hrvatska...

'Za Hrvate ne treba trošiti riječi, najkvalitetniji su i to je činjenica. Od toga ne treba bježati... No, mi moramo gledati sebe, to je najbitnije, a ja jamčim da će moji momci biti borbeni, da će pokazati srce, vjerujem u njih', zaključio je Peruničić.

Raspored i satnice utakmica Hrvatske na Euru

Skupina A (Graz):

  • 9. siječnja u 18:15: Bjelorusija - Srbija
  • 9. siječnja u 20:30: HRVATSKA - Crna Gora
  • 11. siječnja u 16:00: HRVATSKA - Bjelorusija
  • 11. siječnja u 18:15: Crna Gora - Srbija
  • 13. siječnja u 18:15: Crna Gora - Bjelorusija
  • 13. siječnja u 20:30: Srbija - HRVATSKA