AUSTRALCI U ŠOKU

Srpski huligani divljali u Melbourneu

08.06.2011 u 12:39

Bionic
Reading

Srpski navijači 'malo' su se zanijeli na prijateljskoj utakmici Australije i Srbije (0:0) u Melbourneu

Osim što su izvjesili transparente podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću, australski Srbi razbijali su boce oko stadiona i na njemu te palili baklje među publikom u kojoj je bila žena, djece, starijih...

Epilog pokazivanja balkanske 'kulture' bio je četiri uhićena Srba, a njih još sedam izbačeno je sa stadiona zbog divljanja i pijanstva.

'Ti idioti mislili su da jednostavno mogu upaliti baklje u publici! Jer je to kao njihov način gledanja utakmica...,' istaknuo je inspektor melbournske policije Mick Beattie naglašavajući da je razočaran kako su se uspjeli provući pored stadionskog osiguranja.

Uhićeni su kažnjeni sa 380 australskih dolara (oko 2000 kuna), a Australski nogometni savez doživotno im je zabranio dolazak na sve domaće i međunarodne nogometne utakmice.

Australska policija javlja da je na utakmici korišten i laser te da je uništeno nekoliko sjedalica.

'Kazne su premale i treba ih povećati kako bi se spriječile ovakve stvari', stoji u priopćenje policije savezne države Victoria.

Jedan od transparenata na utakmici glasio je: 'Smrt Tadiću, sloboda Mladiću'.

Veleposlanik BiH Damir Arnaut istaknuo je da je bio zgrožen kad je vidio transparente podrške Mladiću.

'Izrađivanje takvih poruka samo govori o ljudima koji su ih napravili, jer su time zapravo podržali pokolj 8000 civila u Srebrenici,' istaknuo je Arnaut.

U Melbourne prebiva velika srpska nacionalna zajednica, a ovo nije prvi incident koji se dogodio u tom gradu. Na Australian Openu došlo je do sukoba srpskih i bosanskih navijača za vrijeme i nakon meča Srbina Novaka Đokovića i bosanskohercegovačkog tenisača Amera Delića.

Neredi su izbili na utakmici Australije i Srbije