A TO JE NAJVAŽNIJE

Srna: 'Svjesni smo što se od nas očekuje'

09.08.2010 u 07:40

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog vikenda se okupila u Zagrebu i priprema se za prijateljski ogled sa Slovačkom. Istom onom koja je bila na SP-u. Istom onom na kojem nije bilo Hrvatske

'Svjesni smo što se od nas očekuje. Propustili smo prošle kvalifikacije, ali ove ne smijemo. Svjesni smo da moramo proći i da moramo osigurati nastup na Euru u Poljskoj i Ukrajini', naglasio je kapetan reprezentacije Darijo Srna, koji od prije nekoliko dana ima uz sebe u Šahtaru još jednog reprezentativca, Eduarda.

'Dojmovi su pozitivni. Znam da je svjetska klasa, radio je dodatno, dva puta na dan samo da čim prije stigne u formu. Razgovarao je i s trenerom. Igrat će sve više, a ovaj pogodak samo je potvrda dobrog ulaganja', rekao je Srna o svom suigraču.

S Eduardom u napadu rastu i ambicije Šahtara.

'Što se prvenstva tiče, očekujem borbu za vrh, a u Ligi prvaka prolazak u drugi krug. Pojačali smo i zato smijemo tako razmišljati', rekao je Srna.

Upitali smo ga hoće li ostati kapetan Šahtara i nakon kolovoza:

'Ne znam. Ne mogu ništa reći na tu temu'.

A na temu Slovačka je dodao:

'Bili su na Svjetskom prvenstvu, a da nisu dobri tamo ne bi bili.  No, ne želim previše razmišlajti o njima, meni je mnogo važnije da smo nakon dugo vremena skupa, da ćemo moći čuti od izbornika što očekuje od nas. A najvažnije je da nemamo ozlijeđenih igrača'.