KAPETAN 'MIJENJAO DUDUA'

Srna srušio Partizan, Englezi dominantni

15.09.2010 u 22:42

Bionic
Reading

Okončano je prvo kolo Lige prvaka, a u večerašnjim dvobojima dominirali su engleski predstavnici koji su visokim pobjedama ušli u natjecanje. Iz hrvatske perspektive, najzanimljiviji je gol kapetana reprezentacije Darija Srne beogradskom Partizanu

SKUPINA E:

Bayern – Roma 2:0 (Müller 79, Klose 84)
Cluj – Basel 2:1 (Rada 9, Traore 27 / Stocker 45)

Bayern je nakon lanjskog finala europsku karavanu vratio u München i nakon duge dominacije u posljednjih desetak minuta uljepšao večer svojim navijačima. Njemački heroji sa SP-a Müller i Klose bili su neumoljivi realizatori efikasnih bavarskih akcija i vrataru Rome Sergiju odnijeli epitet spasioca 'vučice'. Ivica Olić je igrao do 67. minute, a Danijel Pranjić je ušao u 82.

Cluj je na svom terenu brzo odmakao Baselu, no gosti iz Švicarske u nadoknadi su prvog poluvremena vratili nadu u bod. Ipak, u nastavku nije bilo golova i Rumunji slave prvu pobjedu u sezoni.

SKUPINA F:

Marseille – Spartak 0:1 (Azpilicueta 81 ag)
Žilina – Chelsea 1:4 (Essien, Anelka 24, 28, Sturridge 48, Oravec 55)

Olimpique je na Velodromeu odigrao napadački i potpuno ugušio protivnike iz Moskve, ali na kraju nisu dobili ni bod. Uputili su čak 26 udaraca prema vratima, ali presudio im je autogol Azpilicuete deset minuta prije kraja. Bio je to jedini šut u okvir francuskih vrata, ali dovoljan da Spartak napravi važan korak prema proljetnom dijelu natjecanja.

U drugom dvoboju Chelsea se očekivano poigrao s debitantima iz Žiline i najavio pohod na sam vrh. Početkom drugog dijela Londončani su vodili s uvjerljivih 4:0, no Oravec je zabio povijesni gol za slovačke prvake i donekle ublažio težak poraz.

SKUPINA G:

Real – Ajax 2:0 (Anita 31 ag, Higuain 72)
Milan – Auxerre 2:0 (Ibrahimović 66, 69)

Mourinhov Real je počeo prikazivati atraktivniji nogomet. 'Kraljevi' su u vodstvo došli autogolom Anite, no posebno upečatljiva akcija je prethodila drugom golu kada je njemačka osovina Özil – Khedira Higuainu ostavila lak posao za potvrdu pobjede. Ajax je igrao bez suspendiranog Suareza.

Milan se napunio zvijezdama, ali još će im trebati vremena da nova imena ukomponiraju u skladnu cjelinu. Ipak, Zlatan Ibrahimović se u Milanu ponovno osjeća kao kod kuće, nekadašnji ubojiti napadač Intera na starom je stadionu ponovno zabio dva gola i slomio otpor čvrstih gostiju iz Francuske.

SKUPINA H:

Arsenal – Braga 6:0 (Fabregas 9, 53, Aršavin 30, Chamakh 34, Vela 69, 84)
Šahtar – Partizan 1:0 (Srna 71)

Arsenal je na Emiratesu demolirao portugalsku Bragu koja je u kvalifikacijama nokautirala Sevillu. Wengerov sastav na svom travnjaku igra fantastično i to su prikazali nemoćnim gostima u čijoj je mreži završilo čak pola tuceta. Briljirao je Fabregas koji je sjajno surađivao s Aršavinom, Chamakh je potvrdio da će biti pojačanje, a dva je gola zabio i džoker s klupe Carlos Vela.

Beograđani su se nakon sedam godina vratili među elitu, ali Šahtar je u LP-u već udomaćen i u međusobnom dvoboju je pokazao više. Odlično je branio vratar Stojković, ali 20 minuta prije kraja bio je nemoćan. Hrvatski kapetan Darijo Srna namjestio je loptu iz slobodnjaka i neobranjivo pogodio bliži kut za prvi trijumf Ukrajinaca u natjecanju. Eduardo je dvoboj odgledao s klupe.

Srna je Ukrajincima donio puni plijen