GOSPARI NAPADAJU TRON

Srna je inspiracija, sanjam dizanje pehara

21.05.2009 u 14:43

Bionic
Reading

Rijeka će u iduća dva dana ugostiti svjetsku vaterpolsku elitu, a prvi dvoboj završnog turnira Eurolige odigrat će nominalno dva najjača kluba kontinenta - Jug i Pro Recco, sastavi koji su u zadnje tri godine igrali finale

Recco je uzeo posljednja dva naslova, a Dubrovčane će u boj protiv talijanske supersile predvoditi kapetan Miho Bošković. Najavu za tportal počeo je riječima: 'Bit će to susret za prste polizati', i nastavio.

Ne znam koliko smo zadnjih finala odigrali, ali svaki put je završilo s jedan razlike i odlučivale su zadnje minute. Obje momčadi su vrhunske i vjerujem da će opet presuditi nijanse.

Dvije pobjede protiv Mladosti u finalu Prvenstva Hrvatske dodatan su poticaj jugašima.

Psihološki nam te utakmice puno znače, jer su nam se ozlijedila dvojica strašno važnih igrača (Marković i Joković) i to nas je moglo uzdrmati, ali drugi su uskočili i dokazali da se i na njih može ozbiljno računati. Baš sve je pozitivno.

Kaže kako je dobro što tempo nije pregust i smatra da su igrači odmorni. Lani su u finalu izgubili u produžecima, a presudio im je veći broj kvalitetnih igrača u momčadi Recca.

Oni su tada ciljali naše glavne igrače za isključenja i nadmudrili nas. Ovaj put moramo biti pametniji i ostati na okupu do kraja. Igrači s klupe pokazali su da nisu u Jugu slučajno, imamo snage za trijumf.

Gdje početi s opasnostima?

Zna se što je Recco, to je momčad bez slabe karike. Ali i mi smo. Dobro se poznajemo i nema tu nekakvih posebnih taktika. Na licu mjesta ćemo ocijeniti kako ih napasti i slagati strategiju u hodu. Ono što moramo je pokazati agresiju i ako, kao u Zagrebu, budemo odigrali luđačku obranu, bit ćemo na dobrom putu.

Je li riječki bazen prednost?

Osjećamo da smo u Hrvatskoj i to može biti mala prednost. Ali na tribinama nećemo imati više navijača, jer je tako odlučio LEN. Dobili smo 300 ulaznica, a da smo dobili i pet puta više imali bi ih kome rasporediti.

U slučaju prolaza u finale, koga bi željeli vidjeti s druge strane?

Mladost. Priželjkujemo hrvatski finale, jer bila bi to velika stvar za hrvatski sport. Iako, već i ovim plasmanom napravljeno je jako puno.

U srijedu je dečko iz vaše županije, Darijo Srna, podigao europski trofej.

Darija osobno ne poznajem, ali znam puno o njemu i iznimno ga cijenim. Svaka mu čast na trofeju i on mi je velika inspiracija. Podizanje trofeja je veliki san, vidjet ćemo.