ZANIMLJIVA E SKUPINA

Srna i Šahtar uzeli bod u Torinu, golijada Chelseaja u Danskoj

02.10.2012 u 23:16

Bionic
Reading

Aktualni europski prvak Chelsea ostvario je u 2. kolu skupine E Lige prvaka svoju drugu pobjedu. Slavili su londonski plavi na gostovanju kod Nordsjaellanda s 4:0, dok su u drugom susretu skupine Juventus i Šahtar odigrali 1:1 u Torinu

Chelsea je na gostovanju u Kopenhagenu, u utakmici u kojoj je sudila hrvatska četvorka predvođena glavnim arbitrom Marijom Strahonjom, slavio dvama golovima Juana Mate, te po jednim Davida Luiza i Ramiresa.

Iako je danski prvak, čije boje brani hrvatski branič Ivan Runje, pružao solidan otpor renomiranom suparniku, na kraju su čak četiri puta gledali kako lopta završava u njihovoj mreži, od čega čak tri puta u nešto više od zadnjih deset minuta.

Mata je u 33. minuti okrunio lijepu akciju Fernanda Torresa i Franka Lamparda. U 79. minuti je sjajno potegnuo brazilski stoper David Luiz iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, a njegov je gol najljepši trenutak na susretu. Do kraja su Mata i Ramires nakon asistencije Oscara samo zapečatili sudbinu Danaca.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!


Šahtar je u Torinu dobar dio utakmice bio opasnija momčad od Juventusa, i vodio je golom Alexa Teixeire iz 23. minute, ali na kraju je završilo podjelom bodova (1:1) iako je ukrajinski prvak u samoj završnici imao mnoštvo prilika za pobjedu. Naime, u 82. i 93. minuti susreta Juventus je spašavao okvir gola, a oba je puta zamalo neprecizan bio Willian.

Oba gola na susretu postignuta su u samo tri minute prvog dijela. Nakon spomenutog gola Teixeire kojeg je Brazilac zabio nakon asistencije Williana, izjednačio je obrambeni igrač Juvea Leonardo Bunucci, sjajno pod gredu pospremivši loptu Andree Pirla iz kornera.

Zanimljivo, bio je ovo osmi uzastopni remi Juventusa u europskim natjecanjima (bez kvalifikacija), čime su oborili rekord koji je dosad bio u vlasništvu Glasgow Rangersa.

Kapetan Šahtara Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta za svoju momčad, a u 73. minuti opasno je zaprijetio iz slobodnog udarca s 18 metara, kojeg je kranjim naporom obranio Gianluigi Buffon.

Eduardo da Silva odgledao je cijeli susret s klupe za pričuve.

Liga prvaka, Skupina E, 2. kolo
Juventus 1 1 Šahtjor Donetsk
Strijelci
0:1 A. Teixeira (23') 1:1 L. Bonucci (25')
Sastavi
G. Buffon
L. Bonucci
G. Chiellini
A. Barzagli
C. Marchisio
A. Pirlo
A. Vidal (85' P. Pogba)
K. Asamoah
S. Lichtsteiner
M. Vucinic (58' S. Giovinco)
A. Matri (65' F. Quagliarella)
A. Pyatov
Y. Rakitskiy
O. Kucher
R. Dinca Rat
D. Srna
Fernandinho
T. Hubschman
A. Teixeira (84' Ilsinho)
Willian
L. Adriano
H. Mkhitaryan
Žuti kartoni
S. Lichtsteiner 43'
G. Chiellini 72'
T. Hubschman 76'
Ilsinho 90'
Liga prvaka, Skupina E, 2. kolo
Nordsjaelland 0 4 Chelsea
Strijelci
0:1 J. Mata (33') 0:2 D. Luiz (80')
0:3 J. Mata (82') 0:4 Ramires (89')
Sastavi
J. Hansen
I. Runje
J. Okore
P. Mtiliga
M. Parkhurst
E. Adu
N. Stokholm
J. John
K. Lorentzen (85' A. Laudrup)
M. Beckmann (75' S. Christensen)
M. Nordstrand (65' M. Ticinovic)
P. Cech
D. Luiz
G. Cahill
A. Cole
B. Ivanovic
F. Lampard
Ramires
J. Mata (83' J. Mikel Obi)
V. Moses (65' E. Hazard)
F. Torres
Oscar
Žuti kartoni
I. Runje 77'