KAPETAN ŠAHTARA

Srna: Dokazao sam da igram u velikom klubu

21.05.2009 u 09:06

Bionic
Reading

Šahtar je u finalu Kupa Uefe svladao Werder (2:1), a kapetan Darijo Srna asistencijom za pobjednički gol bitno je pridonio trijumfu ukrajinskog sastava. Hrvatski reprezentativac je nakon utakmice bio presretan, a osmijeh nije silazio ni s lica njegovih suigrača te trenera Mircea Lucescua

Darijo Srna ostat će upisan u povijesti kao kapetan pobjedničke momčadi koja je posljednja podigla pokal Kupa Uefe. Ovo natjecanje odlazi u povijest i zamjenjuje ga Europska liga.

'Plakao sam, samo plakao. Nisam mogao suspregnuti emocije. Kroz glavu mi je prošla i Turska u Beču. To je nešto neopisivo. Svojom sam igrom zavrijedio poštovanje i dokazao da ja već jesam u velikom klubu, jer su mi mnogi govorili da napustim Šahtar i odem negdje gdje mogu napraviti nešto u Europi', govorio je Srna za Sportske Novosti nakon dvoboja te dodao:

'Dokazali smo da smo bolji. A sad idemo slaviti. U Donjecku nas očekuje sto tisuća ljudi.'

Oduševljenje svojeg kapetana dijelio je i kapetan Mircea Lucescu.

'Osvojiti prvi europski trofej je fantastično. To je sjajan osjećaj i satisfakcija i ja sam presretan. No moram priznati da smo željeli druge stvari, odnosno da nešto napravimo u Ligi prvaka. To će nam dati samopouzdanja da u budućnosti dohvatimo četvrtfinale ili polufinale Lige prvaka', rekao je Lucescu te nastavio:

'Konačni rezultat utakmice odražava ono što se događalo na terenu. Dominirali smo u prvom poluvremenu i osim pogotka imali nekoliko izglednih prilika. Bili smo bolji i na početku produžetaka, što smo okrunili pogotkom.'