BIRA IZMEĐU VELIKANA

'Sretnik' Tomić - Real ga više neće, ali Barca hoće

28.06.2012 u 13:59

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana je iz Madrida doprla vijest kako je madridski Real, aktualni doprvak španjolske Endesa lige, odlučio okončati suradnju s hrvatskim košarkašem Antom Tomićem

Klub je imao mogućnost aktivirati ugovornu klauzulu o dodatnih 12 mjeseci suradnje s 217 centimetara visokim dubrovačkim centrom, nakon što je ovaj u madridskom sastavu odradio tri sezone. No, trener Pablo Laso i čelništvo madridskog kluba, odustalo je od takve opcije.

No, kako piše katalonski Sport.es, veliki Realov suparnik, Barcelona je, s obzirom na novonastalu situaciju, odlučila pokazati interes za Tomića i navodno s njim želi dodatno pojačati centarsku liniju koju trenutačno ima (Vazquez, Lorbek, Perović, N'dong). Također, upitno je hoće li sva spomenuta četvorica i dočekati u Barceloni novu sezonu.

Sport.es napominje da je Barcelona u posljednje vrijeme nerijetko kupovala igrače koji su baš protiv Katalonaca bili inspirarni i dobri. Iako je Real imao pritužbi na igre Tomića, posebno u zadnje vrijeme, hrvatski je košarkaš oduvijek kao igrač Reala protiv Barcelone igrao na jako visokom nivou.

Sport.es navodi da je baš zbog toga silno interesantan treneru Xaviju Pascualu, te tvrdi da bi se Tomić lako mogao uklopiti u način Barcelonine igre.

Podsjetimo da je Barcelona u netom završenoj sezoni pobijedila Real u finalnoj seriji s 3-2.