NOVI 'POKLON PAKET'

Sretna Gana uzela bod Australcima

19.06.2010 u 17:16

Bionic
Reading

Nakon poniženja koje su doživjeli od Njemačke Australci su se u kratkom roku rekuperirali i krenuli u popravljanje dojma. S druge strane je bila najsretnija momčad prvenstva, Gana, koja je obilježila stoti nastup Afrikanaca na SP-ima

Australci su dobro otvorili susret i nakon deset minuta igre vratar Gane Kingson upisao se u 'klub mrzitelja jabulanija'. Let lopte nakon slobodnjaka Marka Bresciana ga je prevario i uspio je samo odbiti loptu na nogu Holmana, koji je bio siguran u realizaciji. Ganci su preuzeli terensku inicijativu i u 25. minuti dočekali svoju priliku.

Sjajan prodor Gyana i lijepa lopta za Mensaha rezultirali bi golom, ali na gol liniji je rukom loptu zaustavio Kewell. Kao i protiv Srbije, ali u puno ranijoj fazi utakmice, Ganci su dobili poklon paket od suparnika – isključenje i penal. Gyan je ponovno sigurno realizirao najstrožu kaznu i Gani je ostalo više od sat vremena da dovrši posao i dođe na prag drugog uzastopnog ulaska u drugi krug na SP-ima.

Ipak, u ostatku dvoboja u njihovoj smo režiji gledali klasični zastarjeli afrički nogomet koji ne poznaje momčadsku suradnju i svodi se na udarce izvana. Zaduženi za udarce bili su krajnje indisponirani i, mimo svake logike, u nastavku je ganski vratar Kingson imao više posla od kolege Schwarzera.

Najbolju priliku u nastavku imali su brojčano inferiorni Australci koji su preko Wilshirea došli u klasični zicer, ali Kingson je sjajno spasio bod svojim konfuznim suigračima. Osim bezbroj nerezonskih šutova Ganci su zaprijetili u zadnjoj minuti, ali Mensah je glavom promašio bliže rašlje australskog gola.

Nakon dva odigrana kola neuvjerljiva Gana ima četiri boda i u dvoboju odluke dovoljan joj je bod protiv Njemačke. U drugom dvoboju Srbima za potvrdu osmine finala treba pobjeda protiv Australije. Kao i nama prije četiri godine.