U SVIBNJU U AUSTRALIJU

Srebrić: Zahtjev Argentine bio je previsok

02.11.2009 u 13:34

Bionic
Reading

Iako je Slaven Bilić tražio dvije provjerne utakmice na samom startu novog ciklusa, u kojem je cilj kroz kvalifikacije izboriti odlazak na EP u Poljskoj i Ukrajini, čelništvo HNS-a nije mu uspjelo udovoljiti

'U osnovnoj koncepciji trebali smo organizirati dvije prijateljske utakmice, s momčadi iz skupina 5 ili 6 te s momčadi iz skupine 2 ili 3, potencijalno i neke reprezentacije iz najjačeg razreda. Za drugi termin nismo mogli postići dogovor, a dogovoriti utakmicu pod svaku cijenu s isforsiranom organizacijom ne bi bilo razumno. Zahtjev Argentine bio je toliko velik da ga je bilo nemoguće prihvatiti. Zahtjev je izašao iz okvira uobičajenih za međunarodne utakmice. Druga ponuda bila je ona iz Čilea, ali nismo mogli prihvatiti neke aspekte', istaknuo je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, a potom izvukao i dobru stranu ovakvog raspleta.

'S obzirom da nismo sada koristili igrače, moći ćemo od klubova tražiti dodatni termin u svibnju, kada je vrlo realna opcija da reprezentacija otputuje na turneju u Australiju', zaključio je Srebrić.