I JOŠ DEVET RAZLOGA

Srebrić: Atmosfera oko HNS-a razlog je lošem posjetu

01.03.2012 u 13:09

Bionic
Reading

U najavi utakmice spominjala se brojka od desetak tisuća navijača. Međutim, ni taj broj, koji u kontekstu podrške koju imaju Bilić-boysi, nije ispunjen, jer na maksimirskom se stadionu okupilo tek sedam, osam tisuća ljudi

Svi su se u srijedu zgrozili kada su na maksimirskom stadionu vidjeli tek šačicu ljudi. Bilo ih je sedam, osam. I to do 70. minute, a u zadnjih dvadesetak minuta taj se broj smanjio barem za četvrtinu. Naravno, zbog praznog stadiona, ali i zvižduka koje su čuli, najviše su patili nogometaši, koji nisu znali ili, bolje rečeno, nisu smjeli - objasniti.

No zato je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić bio konkretniji.

'Odgovor nije jednostavan. Složen je zbog raznih uzoraka, a jedan od njih je i globalna atmosfera oko saveza, koja, blago rečeno - nije optimalna. Postoje i drugi razlozi, a ima ih barem pet do deset', priznao je Srebrić, a potom spomenuo i razloge zbog kojih se utakmica igrala baš u Zagrebu.

'Bilo je logike da utakmicu igramo u nekom manjem mjestu, na manjem stadionu. No s obzirom na vremensku situaciju, za koju nikad ne znaš kakva može biti, nismo smjeli riskirati i odlučili smo se za Dinamov stadion koji jedini u Hrvatskoj ima grijani teren. Međutim, moram podsjetiti da se i u puno boljim općim uvjetima, to jest kada nije bila ovakva atmosfera, dvoboji protiv svjetskih i europskih sila, Njemačke i Francuske odziv bio je jednako neadekvatan. Uvjeren sam da ćemo napraviti sve da u skorijoj budućnosti sve to popravimo i da se više neće događati da stadion bude prazan', zaključio je Srebrić.