EMOCIJE NA VRHUNCU

Fanovi Formule 1 tuguju, a bivši momčadski kolega poručuje: Nedostajat će cijelom svijetu, takvog više nećemo imati...

21.12.2021 u 06:39

Bionic
Reading

Antonio Giovinazzi priznao je da je njegova zadnja utrka s Alfa Romeom u Formuli 1 bila prepuna emocija, ne samo zbog njega, nego i Kimija Raikkonena

Talijan je zasad završio s Formulom 1 i karijeru nastavlja u Formuli E, ali se nada kako će se 2023. vratiti u najbrži oktanski cirkus. No on je govorio i o kolegi iz momčadi, Fincu Kimiju Raikkonenu, svjetskom prvaku iz 2007. čiji je odlazak u mirovinu pao u drugi plan zbog dramatične borbe za naslov prvaka između Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona.

'Da, emotivno je bilo, jer je to bila zadnja utrka s Kimijem. Moram biti iskren, bilo mi je zadovoljstvo raditi sa zaista sjajnim vozačem poput njega, stvarno poštenom osobom, dobrom osobom, sjajnom osobom', rekao je Giovinazzi na službenoj stranici Formule 1.

'Mislim da će nedostajati cijelom svijetu Formule 1, siguran sam da nećemo naći drugog Kimija. Dakle, da, jake emocije u meni. Moram misliti pozitivno. Isto tako mislim da ovo neće biti moja zadnja utrka u F1.'

Inače, na zadnjoj utrci prvenstva u Abu Dhabiju obojica vozača Alfa Romea nisu završila utrku. Kraj kakav sigurno nisu željeli. Raikkonen je prvenstvo okončao kao 16. s deset bodova dok je Giovinazzi bio 18. s tri boda.