KAKVA BLAMAŽA

Srbi putuju kući nakon poraza od 'klokana'

23.06.2010 u 22:30

Bionic
Reading

Premda su bili veliki optimisti, Srbi nakon posljednje utakmice skupine D umjesto u drugi krug natjecanja putuju kući. Australija ih je pobijedila 2:1, ali i nadvisila igrom i prilikama

Australija je bila autsajder, 'klokane' su Srbi otpisali i prije početka Svjetskog prvenstva, a onda im se dogodilo gotovo isto što i Hrvatima četiri godine ranije. U Njemačkoj su 'kockasti' odigrali 2:2 protiv Australije, a Srbi u Južnoafričkoj Republici su bili još slabiji, poraženi su 1:2.

Srbija je u posljednje kolo skupine D ušla kao trećeplasirana i trebala joj je pobjeda nad Australijom, uz pobjedu Njemačke ili Gane u preostalom susretu te grupe. I dok su Nijemci svoje odradili i nadvisili Afrikance s 1:0, Srbi su odigrali očajno drugo poluvrijeme i poraz je potpuno zaslužen.

Prvih 45 minuta Srbija je bila bolja, imala je prilike, igru, raspoloženog Krasića koji je s lakoćom probijao desni bok, no to igrači Radomira Antića nisu znali kapitalizirati. Australci su se organizirano branili i čekali svojih pet minuta. Ne samo da su dočekali tih pet minuta, nego puno više, punih 45 minuta!

Tko zna što se dogodilo u svlačionicama na poluvremenu, no na travnjak su istrčali odlučni 'klokani' te uplašeni Srbi, čija je granitna i toliko hvaljena obrana propuštala na sve strane. Australci su u samo nekoliko minuta postigli dva gola, a onda i nastavili s napadima tražeći povećanje rezultata.

Tko zna što bi se dogodilo da Pantelić u 84. minuti nije ubacio u mrežu jedan otpadak, loptu koju je nespretno obranio Mark Schwarzer. Do kraja utakmice Srbi su jurišali, a Australci odigravali brze kontranapade. Pravo je čudo što 'klokani' nisu zabili iz nekoliko jako dobrih prilika, ali i što su sve zabrljali Srbi u napadu.

Na kraju, iz skupine D u osminu finala idu Nijemci i Ganci, a Srbi i Australci putuju kući. Zasluženo? Apsolutno!

AUSTRALIJA - SRBIJA 2:1 (0:0)
Nelspruit; Stadion Mbombela, gledatelja 35.000; Sudac Larrionda (Urugvaj)

Strijelci: 1:0 Cahill (69), 2:0 Holman (73), 2:1 Pantelić (84)

Australija: Schwarzer - Wilkshire (od 82. Garcia), Beauchamp, Neill, Carney - Čulina, Valeri (od 65. Holman) - Emerton, Cahill, Bresciano (od 66. Chipperfield) - Kennedy
Srbija: Stojković - Ivanović, Vidić, Luković, Obradović - Stanković, Kuzmanović (od 77. Lazović), Ninković - Krasić (od 62. Tošić), Žigić (od 67. Pantelić), Jovanović