RAČUNICA SUSJEDA

Srbi pronašli jako dobar razlog da navijaju za Grčku protiv Hrvatske

18.10.2017 u 08:24

Bionic
Reading

Dvoboji dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji između Hrvatske i Grčke s posebnom pozornošću će se pratiti i u Srbiji

U Srbiji će velika većina očekivatno navijati za Grke. No osim vjerskih, nacionalnih i drugih razloga koji nemaju veze sa nogometom, naši susjedi sada imaju i jedan pravi sportski razlog.

Za razliku od ranijih prvenstava, reprezetacije će u ždrijebu za završnicu u Rusiji biti svrstane u četiri bubnja na temelju ljestvice FIFA-e.

Srbija je u ovome trenutku u najlošijem četvrtom bubnju, ali bi mogla uskočiti u treći pod uvjetom da u dodatnim kvalfikacijama ispadne reprezentacija koja je bolje od njih rangirana te se na SP plasira netko tko je na ljestvici FIFA-e lošiji od 'orlova'.

  • +3
Kvalifikacije za SP 2018., Srbija - Guzija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Takva situacija je kod Srbije, ispadanje Hrvatske od Grčke gura Srbiju u treći bubanj isto kao i ako Novi Zeland izbaci Peru.

Podsjećamo, u prvom bubnju ždrijeba nalazit će se sedam najboljih s FIFA-ine ljestvice te domaćin Rusija. Po plasmanu na ljestvici će se popuniti i preostali šeširi, a jedini uvjet je da u istoj skupini ne mogu biti reprezentacije iz iste konfederacije, ne računajući UEFA-u.

  • +42
Kvalifikacije za SP 2018., Ukrajina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL