NEVJEROJATNO

Srbi optužili Talijane i traže novu utakmicu

15.10.2010 u 17:29

Bionic
Reading

Nogometni savez Italije odgovoran je za prekid utakmice Italija - Srbija u Genovi jer nije učinio sve što je predviđeno propisima kako bi se osigurala potpuna sigurnost svih sudionika, zaključak je sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza Srbije (FSS) koja je u petak održana u Beogradu

Srpski nogometni savez će od Europske nogometne federacije (UEFA) zatražiti ponavljanje utakmice.

'Uskoro ćemo se sastati s predsjednikom Michelom Platinijem i ostalim čelnicima Uefe kako bi razjasnili sve što je bilo sporno na utakmici u Genoi. Međutim, organizator utakmice je kriv za nerede i sigurno ćemo tražiti odigravanje nove utakmice izjavio je predsjednik FSS-a Tomislav Karadžić.

Prvi čovjek FSS-a smatra kako su učinili sve što je u njihovoj nadležnosti i što je bila njihova obveza.

'Mi nemamo pravo zabraniti ljudima s važećim putovnicama da putuju po Europi i kupuju ulaznice za utakmice. Mi smo na vrijeme upozorili Talijane da se spremaju neredi i da će huligani pokušati prekinuti utakmicu,' istaknuo je Karadžić, te dodao:

'Molili smo Talijane da pojačaju sigurnosnu službu no nisu nas slušali.'

Karadžić se okomio i na talijansku policiju koja nije dobro štitila autobus sa srpskim igračima pa je vratar srpske reprezentacije Vladimir Stojković dobio bakljom u glavu.

'Reakcija talijanske policije je bila nikakva. Ništa nisu učinili kako bi spriječili nerede.'

FSS je cijelu dokumentaciju o neredima u Genovi proslijedio Uefi, a kako prenose srpski mediji na ruku im ide izvještaj delegata utakmice Davida Petriašvilija u kojem stoji kako je 'FSS učinio sve što je bilo u njegovoj nadležnosti'.

Disciplinska komisija Uefe odluku o kaznama za događaje u Genovi donijet će 28. listopada.

Neredi u Genovi