HRVATSKA UPITNA

Srbi 'izabrali' Crnu Goru i omogučili joj četvrtfinale

23.01.2012 u 17:40

Bionic
Reading

Vaterpolisti Crne Gore izborili su plasman u četvrtfinale europskog prvenstva u Eindhovenu nakon što su u posljednjem kolu B skupine, pobijedili reprezentaciju Srbije sa 11:7 (3:2, 3:1, 3:4, 2:0)

Bio je to prvi poraz Srbije, koja je kao prvak skupine već ranije izborila direktan nastup u polufinale, i očito se odabranici trenera Dejana Udovičića 'nisu pretrgnuli' u utakmici koja im, osim prestiža i športske časti, ništa drugo ne donosi. Vaterpolisti Srbije bili su u prigodi 'birati' koje se reprezentacije žele riješiti već u ovoj fazi natjecanja i očito procijenili da je Crna Gora bolji izbor.

Crnu Goru su predvodili Aleksandar Ivović sa tri gola, te braća Janović, Mladen sa tri i Nikola sa dva gola, dok su najefikasniji u srpskim redovima bili Živko Gocić i Duško Pijetlović sa po dva zgoditka.

Našim reprezentativcima ostaje još tračak nade da Rumunjska večeras pobjedi Njemačku, jer će jedino u tom slučaju odabranici Ratka Rudića biti u prilici da izbore plasman u četvrtfinale kao trećeplasirana reprezentacija. U suprotnom će se boriti za sedmo mjesto na prvenstvu Starog kontinenta na koje su došli s namjerom da obrane naslov osvojen 2010. godine u Zagrebu.