u himkiju ogorčeni

Sramota u košarkaškoj Euroligi: Nevjerojatna odluka odlučila tko ide na Final Four!

28.04.2018 u 12:33

Bionic
Reading

Košarkaši moskovskog CSKA u četvrtoj utakmici četvrtfinala kao gosti su svladali Himki sa 89-88 i tako sa 3-1 u pobjedama osigurali prolazak dalje na Final Four, a dvoboj je završen kontroverznom situacijom kada domaćim nije priznat koš u posljednjem napadu...

Iako je CSKA vodio gotovo čitavim tijekom susreta, a nerijetko i s dvoznamenkastom razlikom, Himki je tricom Šveda minutu prije kraja uspio povesti sa 87-85. Sergio Rodriguez je 21 sekundu prije isteka vremena s pogođena dva slobodna bacanja poravnao na 87-87 da bi sekundu potom Anthony Gill pogodio samo jedno slobodno bacanje za 88-87 za Himki.

Izvor: Reuters / Autor: Youtube

U svom posljednjem napadu gosti su preko Coreyja Higginsa stigli do ubačaja za vodstvo od 89-88 pet sekundi prije zvuka sirene, a zatim je uslijedio kontroverzni kraj kojemu su glavne uloge nažalost preuzeli suci.

Naime, Himki je vrlo brzo izveo loptu nakon primljenog koša i u protunapadu postigao pobjednički koš. No, suci su vratili loptu pod obruč domaćih i naredili da se posljednjih pet sekundi ponovi, na užas cijele dvorane. Na postavljenu obranu CSKA Himki nije uspio složiti suvislu akciju i gosti su proslavili prolazak dalje.

U Himkiju su nakon susreta bili ogorčeni, jer jedna sumnjiva sudačka odluka uzela im je pobjedu i prošli tjedan u Moskvi, a ovo u petak je za njih bilo previše.

'Naša sezona u Euroligi ovime je završila na način na koji je završila,' zaključio je trener Georgios Bartzokas koji je jako burno reagirao nakon poništenog koša.

Cory Higgins je predvodio strijelce CSKA sa 20 koševa, dok je Aleksej Šved ubacio čak 36 poena za Himki.

Osim CSKA, na Final Four još su se plasirali Real Madrid, Fenerbahče i Žalgiris.