POGLEDAJTE 'VOJNE IGRE'

Sramota je u što se prvenstvo pretvorilo

27.01.2012 u 16:12

Bionic
Reading

U Beogradu vlada opsadno stanje, a sve samo zbog jedne utakmice. U polufinalu Europskog rukometnog prvenstva igraju Srbija i Hrvatska, a na tisuće specijalaca, policajaca i redara pokušat će situaciju održati pod kontrolom

U srpskoj metropoli su vojne ili policijske igre? Ne, u pitanju je samo jedna utakmica koja je postala više od sporta. Kako drugačije protumačiti pravo opsadno stanje u Beogradu te ogroman broj čuvara reda kojeg se ne bi posramili ni gradovi poput Bagdada i Kabula.

Fotografije koje dolaze iz Srbije pokazuju da su domaćini prvenstva ozbiljno shvatili moguće huliganske ispade te su na noge digli sve raspoložive snage kako bi spriječili nerede.

Sramota je u što se sve ovo pretvorilo. Od odlično organiziranog turnira do policajca naoružanog do zuba na svakom koraku. Umjesto da se piše o statističkim učincima igrača broje se pripadnici osiguranja, umjesto da se priča o manama i prednostima pojedine reprezentacije govori se o mogućim huliganskim napadima.

Mržnja je opet pobijedila razum, jer da nije tako, iz Beograda ne bi dolazile fotografije na kojima se nalaze specijalci, policajci i redari nego istinski navijači.