LUKA IGRAO, ČARLI NA KLUPI

Spursi nadoknadili 0:2, Niko i Plete na tribini

20.11.2010 u 15:41

Bionic
Reading

U londonskom derbiju između Arsenala i Tottenhama vidjeli smo odličnu utakmicu, ali i veliki preokret 'spursa' koji su nakon vodstva 'topnika' 2:0 stigli do pobjede 3:2

Odličnu utakmicu vidjeli su gledatelji na Emiratesu. Doduše, nije završila kako je očekivao veći dio njih na stadionu, jer unatoč vodstvu Arsenala 2:0, na kraju su slavili gosti, to jest igrači Tottenhama.

Na travnjaku u dva poluvremena potpuno različite slike. U prvom dijelu Arsenal se jednostavno poigravao s momčadi Harrya Redknappa, u kojoj je od hrvatskih igrača na travnjaku bio tek Luka Modrić. Vedran Ćorluka svoju je prigodu čekao na klupi, dok su Niko Kranjčar i Stipe Pletikosa, nažalost, dvoboj pratli s tribina. U tom je dijelu Wengerova momčad povela golovima Nasrija i Chamakha.

No u drugom poluvremenu uslijedio je potpuni preokret. U 50. minuti je Van der Vaart asistirao Garethu Baleu, koji je smanjio na 1:2. Pet minuta kasnije Modrić udarcem sa 20-ak zamalo donosi izjednačenje, ali lopta je prošla tik iznad grede.

Još jedna odlična akcija Modrića u 65. minuti, ali Song ga je oborio na rubu kaznenog prostora. Slobodni udarac izveo je Van der Vaart, a veznjak Arsenala Fabregas u živom je zidu igrao rukom i Spursi su zaradili 11-erac. Rafael Van der Vaart je bio uspješan izvođač najstrože kazne i u 67. minuti rezultat je bio poravnan na 2:2

Konačni preokret i pobjedu Spursima donio je Kaboul pogotkonm u 85. minuti, a ponovno je asistent bio Van der Vaart.