KAKVA IMENA NA STARTU

Sprinterska krema na Hanžeku; stiže i svjetski prvak Justin Gatlin, rekord Usaina Bolta u opasnosti

21.08.2019 u 13:52

Bionic
Reading

Na 69. Hanžekovićevom memorijalu 3. rujna na obnovljenom stadionu Mladosti u utrci na 100 m trčat će najbrži sprinteri svijeta, a među njima aktualni svjetski prvak Amerikanac Justin Gatlin

Novi tartan na atletskim stadionima uvijek je najzanimljiviji sprinterima koji redovito pitaju: 'Je li staza brza?'. Što se tiče staze na obnovljenom stadionu Mladosti, odgovor na to pitanje dat će najbolji sprinteri svijeta.

Prvo ime utrke na 100 metara na 69. Hanžekovićevom memorijalu bit će, tako, aktualni svjetski prvak Justin Gatlin. Gatlin je prije tri tjedna u finalu američkog prvenstva trčao 9.87, što je samo dvije stotinke sporije od rekorda zagrebačkog mitinga koji od 2011. drži svjetski rekorder Usain Bolt.

Uz Gatlina će u Zagrebu trčati i Divine Oduduru koji s 9.86 drži drugo mjesto ovogodišnje svjetske ljestvice, Arthur Cissé koji je s 9.93 peti na toj ljestvici i Aaron Brown koji je s 9.96 deveti. Na startnoj listi su još i prošlogodišnji pobjednik Hanžeka Michael Rodgers te – Asafa Powell! Bivši svjetski rekorder ove godine ponovno trči na granici 10 sekundi, a na njemu najdražem mitingu uvijek je posebno motiviran.

Izvjesno je, tako, da ćemo na Savi 3. rujna ponovno vidjeti utrku bržu od 10 sekundi.

  • +3
Američki sprinter Justin Gatlin Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia