'MALI' KLUBOVI U AKCIJI

Sprema se ustanak protiv Barce i Reala

06.09.2011 u 14:17

Bionic
Reading

Sevillin predsjednik Jose Maria del Nido je žestok kritičar dominacije Barcelone i Reala. Još jednom je pozvao ostatak lige na ujedinjenje protiv moćnog dvojca

U Andaluziji su pozvali na ustanak. Ne žele više biti pod čizmom dva bogataša - Barcelone i Reala - koji su na račun drugih napravili prave tvornice novca od svojih klubova.

Prvi čovjek Seville najavio je borbu za pošteniju raspodjelu novca koji dobivaju klubovi od televizijskih prava. Naime, nedodirljivom dvojcu pripada polovica od 600 milijuna eura, a drugi dio dijeli 18 klubova.

Takvo stanje potrajat će do 2014, kada ugovor istječe i kada bi trebali krenuti pregovori oko novoga. Jose Maria del Nido već je sada najavio što čeka Barcelonu i Real.

'Razgovori će se održati u pravo vrijeme, ali jedno je sigurno - pravilo da Barceloni i Real Madridu pripada 50 posto novca će nestati', najavio je crne dane za Real i Barcu predsjednik Seville.

I nije sam u toj borbi. I drugi klubovi polako dižu svoj glas - tako je nedavno predsjednik Villarreala 'oprao' suparnike te izjavio da 'Barca i Real ubijaju španjolski nogomet'.

Malim klubovima je prekipjelo i ako zadrže zajedništvo, Real i Barcelona će morati popustiti, a to znači da će se na Santiago Bernabeu i Nou Camp slijevati znatno manje milijuna eura.

To bi moglo baciti u grdne probleme dva najtrofejnija španjolska kluba, jer oni ionako više troše nego što zarađuju (Barca je u minusu stotine milijuna eura).