šutalo odlazi u njemačku

Sprema se najveća prodaja u povijesti Dinama; otkriveni su detalji senzacionalnog transfera koji je 'težak' čak 25 milijuna eura

01.09.2022 u 06:36

Bionic
Reading

Josip Šutalo (22) će, kako sada stvari stoje, porušiti sve rekorde. Barem što se odlaznih transfera u povijesti Dinama tiče. Naime, na Maksimir je stigla ponuda koja se ne odbija...

Red Bull Leipzig odlučan je u namjeri da kupi stopera Dinama Josipa Šutala (22). Njemački klub želi dogovor s 'modrima' odmah, bez obzira na završetak prijelaznog roka!

A kako bi se osigurali da će Šutala zaista i dobiti, iz RB Leipziga je stigla nemoralna ponuda koja će mladog stopera učiniti najskupljim igračem kluba u povijesti.

Da, izvori bliski pregovaračima Dinama koji dogovaraju prodaju Josipa Šutala potvrdili su nam kako je Leipzig u startu 'modrima' ponudio 18 milijuna eura 'keša' plus još sedam milijuna eura kroz razne bonuse (broj nastupa, mogući plasman kluba u Ligu prvaka, osvajanje trofeja...) te određeni postotak od sljedećeg transfera!

Ukupno bi Šutalov transfer tako lagano mogao biti veći od 25 milijuna eura, a to ga čini najskupljim igračem Dinama u povijesti jer je Marko Pjaca 2016. godine odlaskom u Juventus 'modrima' uprihodio 'samo' 23 milijuna eura.

  • +19
Šibenik - Dinamo, SuperSport HNL, 28.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

Čelnicima Leipziga se žuri jer s druge strane dogovaraju prodaju Joška Gvardiola, kojeg su također kupili od Dinama, u londonski Chelsea za čak 90 milijuna eura. I baš u Josipu Šutalu vide Gvardiolovog nasljednika. Pa su 'modrima' ekspresno poslali ponudu koja se jednostavno ne odbija.

Uz sve to, RB Leipzig bi Šutala zbog dobre suradnje s Dinamom posljednjih godina - a to potvrđuju transferi Danija Olma i Joška Gvardiola - do kraja ove sezone ostavio na Maksimiru. Prevedeno, slično kao svojevremeno u slučaju Gvardiola, Leipzig bi ga plaćao, a on bi i dalje igrao za Dinamo! I svi bi bili zadovoljni jer Šutalo će ove sezone s Dinamom igrati Ligu prvaka i skupljati toliko potrebno iskustvo, a Leipzig će na kraju dobiti jednog od najnadarenijih stopera svoje generacije koji će odmah zauzeti mjesto Joška Gvardiola u momčadi 'bikova'.