posljedice poraza

Sprema li se novi potres u redovima Hajduka? Sezona jedva da je i započela, a na Poljudu već zasjeda 'krizni stožer'

19.10.2020 u 19:26

Bionic
Reading

Novi prvoligaš Šibenik je u nedjelju, u 8. kolu Hrvatski Telekom Prve lige na Poljudu šokirao Hajduk i slavio 1:0. Bio je to treći poraz 'bilih' u novoj sezoni, odmah su upaljeni alarmi za uzbunu te je ekspresno sazvan krizni sastanak klupskih čelnika

Nema mira na Poljudu, a kako je krenulo - teško da će ga uskoro i biti. No, oni dežurni kritičari će reći 'Pa što je ti novo?' U stvari, ništa jer u ovom trenutku u Hajduku i dalje nema odgovorne i ovlaštene osobe koja bi svojim odlukama mogla 'okrenuti' situaciju i pokrenuti 'bili brod'.

Tako Dalmatinski portal donosi kako se odmah nakon nedjeljnog poraza od Šibenika na Poljudu sastalo 'vjeće mudraca' kako bi razmotrilo situaciju u kojoj se Hajduk odjednom našao. Podsjetimo, u prvih sedam utakmica domaćeg prvenstva 'bili' su ostvarili tri poraza, remi i tri pobjede, osvojili su tek 10 od moguća 21 boda...

Tako su Mario Stanić, Ivan Kepčija, Hari Vukas, Jurica Vučko i Marin Brbić ostali sinoć sve do ponoć na stadionu te u otvorenom razgovoru pokušali prije svega pronaći razlog zašto je momčad izgledala onako loše, a dio igrača kao da se nije pojavio na terenu.

  • +22
Hajduk - Šibenik Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

No, to nije sve jer sastanak je 'vjeće mudraca' nastavilo i jutros, nakon prospavane noći, a zaključak je da će se obaviti razgovor s igračima, najprije s kapetanima, a onda i s ostalima. Može se izgubiti, ali neće se tolerirati onakav pristup, što će im se jasno dati do znanja.

Problem? Ovo su samo 'upozorenja' jer ozbiljnijih rezova u Hajduku ovom trenutku i ne može biti jer se čeka imenovanje novog predsjednika. Prema posljednjim informacijama Nadzorni odbor 'bilih' novog bi predsjednika mogao imenovati za šest do sedam dana. Podsjetimo, Marin Brbić još od svoje konačne odluke o odlasku stoji tu samo kao 'premosnica', dok ne stigne nasljednik...

Ono što nikome u klubu nije dobro leglo je situacija oko Emira Sahitija, koji je posuđen Šibeniku, a svojim je golom na Poljudu 'presudio' Hajduku.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Čelnicima 'bilih' zasmetala je Sahitijeva proslava gola, iako Hajduk albanskog nogometaša - još uvijek plaća!

Potom se dogodila i njegova objava na Instagramu, koju su redom lajkali igrači koji su nosili ili još uvijek nose Hajdukov dres. Sahiti je objavio sliku koja je nastala nakon što je zabio na Poljudu uz poruku: 'Nikad ne odustaj'. U komentarima mu je čestitao i bivši igrač Hajduka Dario Špikić, te aktualni napadač druge momčadi 'bilih' Bleart Tolaj. Objava je skupila više od 600 lajkova, a 'lajkali' su je sadašnji i bivši igrači Hajduka: Jairo, Lumbardh Dellova, Hysen Memolla, Gustavo Carbonieri, Jurica Pršir, Bruno Jenjić, Hamza Barry, Ardian Ismajli, Francesco Tahiraj, Franko Kovačević.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Never give up🙏💪⚽️

Objavu dijeli Emir Sahiti (@emirsahiti10)

Možda je to i najbolja poruka čelnicima Hajduka kojima i dalje kao da ništa nije jasno...

Od 15 zabijenih golova u nepotpunom 8. kolu Hrvatski Telekom Prve lige za vas smo izdvojili pet najboljih golova kola. Video s najboljim golovima pogledajte u nastavku.

Hrvatska 1. liga

Osijek-Lokomotiva17:05
Hajduk-Šibenik0:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb761019
2.Gorica851216
3.Osijek741213
4.Rijeka640212
5.Hajduk731310
6.Slaven Belupo71427
7.Šibenik82157
8.Varaždin82157
9.Lokomotiva61235
10.Istra 196181255

Sljedeće utakmice

23.10.Varaždin-Slaven Belupo
24.10.Istra 1961-Osijek
24.10.Lokomotiva-Hajduk
25.10.Šibenik-Dinamo Zagreb
25.10.Gorica-Rijeka