KAO U NAJBOLJIM DANIMA

Šprem lako protiv novozelandske Splićanke

26.03.2009 u 18:37

Bionic
Reading

Karolina Šprem nastavila je sa sjajnim izdanjima na turniru Masters u Miamiju. Nakon što je u dva meča kvalifikacija izgubila samo 11 gemova, Varaždinka je u prvom kolu pregazila rođenu Splićanku koja danas nastupa za Novi Zeland, Marinu Eraković

Karolina se definitivno vraća svjetskom vrhu. U prvom kolu glavnog turnira ždrijeb joj je dodijelio 70. igračicu svijeta, no dvojbi nije bilo. Šprem je u prvom setu protivnici prepustila samo 10 poena i vrlo lako ga zaključila u svoju korist bez izgubljenog gema.

U drugom je rođena Splićanka osvojila prvi gem, no hrvatska predstavnica nanizala je novih pet gemova i nakon 56 minuta slavila s uvjerljivih 6:0, 6:2.

U drugom kolu čeka je 16. igračica svijeta, 19-godišnja Slovakinja Dominika Cibulkova, s kojom se u karijeri još nije susretala. Tinejdžerica iz Bratislave na Australian Openu igrala je osminu finala, svrstala se među nadolazeće zvijezde i bit će velik ispit trenutne forme najbolje hrvatske igračice.

Šprem je danas 114. igračica svijeta, a ovakva forma obećava brzi povratak među najboljih sto. Plasman karijere imala je u listopadu 2004. kada je, kao 19-godišnjakinja, bila 17. reket svijeta.