SVI NA NOGAMA

Sportski svijet ujedinjen, oglasila se i zabrinuta Naomi Osaka; stigla je 'poruka' nestale tenisačice za čiju sudbinu se strahuje, ali...

18.11.2021 u 08:29

Bionic
Reading

Teniski svijet sve je zabrinutiji za sudbinu tenisačice Peng Shuai te njezine obitelji, oglasila se i Naomi Osaka, a stigao je i navodni e-mail Kineskinje u koji nitko nije povjerovao

Podsjećamo, ranije ovog mjeseca, 35-godišnja Shuai, jedna od najvećih kineskih sportskih zvijezda koja je u paru osvojila Wimbledon i Ronald Garros, napisala je na društvenim mrežama da ju je bivši zamjenik premijera Zhang Gaoli 'natjerao na seks' dok je njegova supruga 'čuvala stražu'.

Napisala je i da je s njim kasnije imala sporazumni odnos. Kineski online cenzori brzo su izbrisali objavu s platforme Weibo, uklonili sve inkriminirajuće dokaze o optužbama protiv utjecajnog člana kineske vlade, a Peng je od tada nestala.

Tenisači i tenisačice izrazili su zabrinutost za sudbinu Kineskinje, prije par dana oglasio se i prvi na svijetu Novak Đoković o čemu više čitajte OVDJE, a sada i jedna od najboljih u ženskoj konkurenciji Naomi Osaka.

'Nedavno sam obaviještena o kolegici koja je nestala ubrzo nakon što sam otkrila da je bila seksualno zlostavljana. Nadam se da su Peng Shuai i njezina obitelj na sigurnom i dobro. U šoku sam zbog trenutne situacije i šaljem joj ljubav i osvjetljavam joj put', napisala je Japanka na Twitteru.

Inače, predsjednik WTA-a Steve Simon dao je nove informacije vezane uz cijeli slučaj. U srijedu mu je stigao e-mail koji je navodno poslala nestala tenisačica, ali on je izrazio sumnju da ga je ona napisala.

'Izjava koju su objavili kineski državni mediji u vezi Peng Shuai samo izaziva moju zabrinutost u pogledu njezine sigurnosti i gdje se nalazi.Teško mi je povjerovati da je Peng Shuai zapravo napisala e-mail koji smo primili ili da vjeruje u ono što joj se pripisuje. Peng Shuai mora biti dopušteno da govori slobodno, bez prisile ili zastrašivanja iz bilo kojeg izvora. Njezina tvrdnja o seksualnom napadu mora se poštovati, istraživati ​​potpuno transparentno i bez cenzure', rekao je Simon.

Navodni e-mail je samo na engleskom, a domaći kineski mediji nisu izvijestili o njegovom sadržaju, unatoč tome što je Peng poznato ime u Kini.