VELIKO SRCE BEJZBOLAŠA

Sportaši pomažu Haitiju, pola milijuna od Yankeesa

15.01.2010 u 10:23

Bionic
Reading

Potres koji je pogodio Haiti ujedinio je svijet kako bi pomogao toj unesrećenoj zemlji. Nastradalima su financijski odlučili pomoći i sportaši i klubovi

Najtrofejniji bejzbolski klub u MLB-u New York Yankeesi opet je pokazao veliko srce. Nakon tragedije koja je pogodila siromašni Haiti odmah su donirali pola milijuna dolara organizacijama koje pomažu žrtvama razornog potresa. To nije prvi put da ova slavna momčad uskače s dobrovoljnim prilogom onima kojima je to potrebno. Tako su 2005. dali iznos od milijun dolara azijskim državama koje je pogodio cunami, a 2008. još milijun dolara onima koji su stradali u američkim saveznim državama Texasu i Louisiani od uragana Gustava i Ikee.

'Nadam se da će naša donacija potaknuti ostale građane SAD-a da učine sve da pomognu ljudima na Haitiju kojima u ovim trenucima pomoć treba', poručili su iz Yankeesa.

Svoju pomoć obećali su i drugi američki sportski klubovi i sportaši, a jedan od njih je i biciklist Lance Armstrong koji je izjavio da će njegova humanitarna organizacija donirati 250 tisuća dolara.