Iznenađujući transfer

Spominjao se povratak u Hrvatsku, a on je odbio arapske milijune i izabrao klub u kojem će biti najplaćeniji igrač, no neće igrati Europu

27.07.2022 u 10:55

Bionic
Reading

Domagoj Vida (33) napustio je istanbulski Bešiktaš kao slobodan igrač i čini se da je napokon odlučio gdje će nastaviti karijeru. Povezivalo ga se s nekoliko velikih europskih klubova, ali on je na kraju odlučio potražiti mirniju sredinu

Grčki mediji tvrde da je proslavljeni stoper hrvatske reprezentacije Domagoj Vida (33) sve dogovorio s atenskim AEK-om te se samo očekuje potpis ugovora.

Dugo se Vida 'lomio' i prikupljao ponude. Ugovor s Bešiktašem mu je završio pa je kao slobodan igrač imao dovoljno vremena izabrati najbolju opciju. Svi su očekivali da će prihvatiti ponude turskih velikana jer zvali su ga Galatasaray i Istanbul Basaksehir, no nisu se dogovorili.

Bilo je tu i poziva za povratak u Hrvatsku, Dinamo i Osijek klubovi su koji bi vrlo rado Vidu vidjeli u svojim redovima. Sad je jasno da je i ta opcija propala. Isto kao i pozivi iz Monze koja je novak u Serie A te velikog Olympique Marseillea kojeg vodi Igor Tudor ili Napolija koji traži iskusnog stopera kako bi ojačao obranu.

Posljednja informacija od prošlog tjedna bila je da bi Vida karijeru trebao nastaviti u Al-Ettifaqu iz Saudijske Arabije koji mu je ponudio ugovor od čak tri milijuna eura na godinu! Dojam je da to ipak nije bilo dovoljno da se naš stoper odluči zaputiti u takvu nogometnu egzotiku...

A sad grčki mediji tvrde kako je Domagoj Vida praktički sve dogovorio s AEK-om iz Atene. Grčki mu je prvoligaš ponudio ugovor na dvije godine prema kojem bi naš reprezentativac postao najplaćeniji igrač. Godišnje bi zarađivao oko 1,5 milijuna eura, a s bonusima bi njegova plaća trebala biti oko dva milijuna eura!

AEK neće igrati u Europi, no to za Vidu neće biti problem, izbornik Zlatko Dalić i dalje najozbiljnije računa na njega i nastup na SP-u u Kataru krajem ove godine ne bi trebao biti upitan.