1:1 U PARKU MLADEŽI

Splitski derbi završio bez pobjednika

28.08.2011 u 23:36

Bionic
Reading

Nedjeljnom utakmicom u Parku mladeži kompletirano je šesto kolo MAXtv Prve lige. U posljednjoj utakmici kola u gradskom derbiju Split i Hajduk su odigrali neriješeno 1:1

Treneri Splita i Hajduka su u najavama međusobnog ogleda najavljivali da idu na pobjedu. Splitu je pobjeda bila potrebna da bi popravili svoj položaj na ljestvici, dok bi 'bijelima' pobjeda dobro došla da nastave svoj uspješan niz.

Utakmica u Parku mladeži krenula je fantastično, i to prvenstveno za Hajduk. Već u prvom napadu igrači trenera Balakova su postigli pogodak. Anas Sharbini je opalio s nekih 20-ak metara točno u golmana Vukovića koji loše intervenira, a lopta se odbija do Tomasova kojem iz blizine nije bilo teško pogoditi mrežu. Očekivalo se da će rani pogodak Hajduku dati vjetar u leđa kontra njegovih gradskih suparnika, no već u četvrtoj minuti Split izjednačuje.

Obilinović je odlično iskoristio neopreznost Andrića i Subašića te se dokopao lopte i s vrha šesnaesterca lijepo prebacio golmana Hajduka i donio izjednačenje. Od tog trenutka Split je krenuo još agresivnije stezati obruč oko obrane 'bijelih' koja je, barem u prvom poluvremenu, curila sa svih strana.

Imali su splitski 'crveni' nekoliko fantastičnih prilika. Tako je u 16. minuti Erceg zavaljao Maloču da bi Subašić izvrsnom obranom spriječio pogodak u svojoj mreži. Sljedeću izglednu priliku igrači trenera Bašića imali su u 20. minuti kada su opet izigrali 'bijelu' obranu, ali se opet odnekud 'pojavio' Subašić koji je uspio obraniti udarac Rebića. Do kraja prvog dijela Split je napravo još dosta problema obrani Hajduka, no ipak nije došlo do promjene rezultata.

Za razliku od prvog dijela koji je krenuo furiozno, nastavak je donio oprezniju igru u kojoj je Split imao više od igre, no nekakvih većih prilika nije bilo. Istina, bilo je nekakvih pojedinačnih bljeskova, no ne toliko opasnih da bi ugrozili gol jedne ili druge momčadi.

Najviše su se duhovi uzbudili u 87. minuti kada je poništen gol Hajduka koji je postigao Lendrić, zbog navodnog zaleđa nekog od 'bijelih' igrača.