GOL NEOSTVARENA MISIJA

Split pokazao zube, Fulham ga izbacio

04.08.2011 u 22:29

Bionic
Reading

RNK Split je u Dugopolju (0:0) Fulhamu pokazao zube i pun nade otputovao u Englesku, ali u Londonu su domaćini slavili sa 2:0 i tako nastavili svoj nepogrešivi niz protiv hrvatskih klubova

Najstariji londonski prvoligaš, nakon Hajduka i Dinama 2002, izbacio je i Split, međutim, momčad Ivana Katalinića je ostavila solidan dojam na romantičnom Craven Cotaggeu. Pogodili su igrači gredu, do maksimuma rastezali rutiniranog vratara Schwarzera, ali Fulham je svoje prilike iskoristio i sasvim zasluženo prošao dalje.

Vodstvo Londončana došlo je već u 19. minuti, Duff je ubacio iz kuta, a Andy Johnson glavom svladao Vukovića. Splićani nisu adekvatno odgovorili i posao je u nastavku završio kapetan Danny Murphy. Najkorisniji igrač na terenu, nekadašnja zvijezda Evertona Johnson, izborio je penal nakon prekršaja Vidića, a Murphy je rutinski pogodio s kreča.

Tada je Split pokazao svoje pravo lice, ali prekasno. Milović je izvanrednim udarcem uzdrmao gredu, a nastavljeno je opasnim pokušajima Čopa, Obilinovića i dva puta Šimića. Ipak, Schwarzer u dvije utakmice nije primio gol i Splitu je pokazao izlazna vrata.

Kraj dvoboja obilježile su iskre na terenu, ali požar nije buknuo. Zakuhao je Danny Murphy ragbijaškim prekršajem na Šimiću, a Splićani su žestoko uzvratili u idućim minutama. To je razbudilo i pasivnu publiku, ali Englezi nisu nasjeli i sve je završeno u dostojanstvenom nogometnom ozračju.

Split prvom europskom sezonom može biti zadovoljan, a momčad Ivana Katalinića mogla bi se vrlo brzo vratiti na međunarodnu scenu.