ŽUTO SLAVLJE

Split pobijedio Cedevitu, mravi se priključili

03.05.2011 u 22:42

Bionic
Reading

Nakon serije od deset pobjeda košarkaši Cedevite su u derbiju 11. kola poraženi od Splita na Gripama. Zadar i Zagreb upisali su uvjerljive pobjede

Splićani su u svojoj dvorani potpuno iskontrolirali najuspješniju momčad lige i na kraju slavili rezultatom 66:60. Cedevita je došla bez Drapera, a najuspješniji u gostujućim redovima bio je Edwards sa 14 koševa. Junak trijumfa bio je centar Josip Sobin sa 16 koševa, dok je Mimica dodao 15.

Zagreb je u Draženovu domu sa 96:71 deklasirao Borik koji je vodio 26:25, no u trećoj dionici su popustili pod navalom Zagrebovih napada. 'Mrave' je u tom periodu predvodio Damir Mulaomerović, koji je zabio 18 koševa, a najefikasniji su bili Žorić sa 25 i Simon sa 21 košem. Odličan je bio i Ante Mašić, dok je Zadrane predvodio Škifić s učinkom od 18 koševa i 11 skokova.

Sinjski Alkar je u Zadru kod istoimenog domaćina pružio jači otpor nego u svojoj dvorani, ali je ponovno poražen. U konačnih 76:61 Ivan Batur je ugradio sjajnih 29 koševa, dok je Sinjane predvodio Josip Blajić sa 16 koševa.

Cedevita je pet kola prije doigravanja zadržala čelnu poziciju na ljestvici, ali Zagreb (9:2) nakon poraza crvenih ima priliku u međusobnom dvoboju zasjesti na vrh. Zadar ima pobjedu manje od Zagreba, a Split je s petom pobjedom trenutno četvrti.

Preskočit će ih Cibona (uz isti omjer) ako očekivano u srijedu svlada Zabok u gostima.