SPOR OKO MLADIH

Split oštro protiv HNS-a: Kaznite nas kao Mamića!

25.04.2013 u 11:59

Bionic
Reading

Izbornik mlade nogometne reprezentacije Niko Kovač prozvao je Radnički nogometni klub Split jer je navodno odbio poslati svoje igrače Antu Rebića i Nina Galovića na okupljanje za prijateljsku utakmicu sa Slovenijom, sve kako bi bili spremni za važan susret s Lokomotivom, pa su mu Splićani promptno i žestoko odgovorili: Kovač ne govori istinu!

'Njegovo vrijeđanje je nedopustivo, očito je lako pokazivati mišiće kad je kad je Split u pitanju. Mi ne igramo nikakve igrice i nismo mislili da je izbornik balav, a ako je on temeljem igrica postao izbornikom - to ne znači da svi sudjeluju u tome, niti da ćemo mi trpjeti tuđe igrice', objavili su u splitskom klubu. Objasnili su da Galović nije trenirao do utorka navečer, a Rebić ni u srijedu, te da je njegov nastup protiv Lokomotive upitan.

'Sinoć je utakmicu Lige prvaka gledao u ležećem položaju, a mi smo ga trebali poslati u Zagreb i natrag samo da bi izbornik povjerovao u bolničke nalaze i mišljenje naše liječničke službe! Povjerenje i odnosi se ne grade na ovakav način, dovoljno je bilo nazvati klub i raspitati se o stvarnom stanju ili poslati svoje liječnike u Split. Poštujemo reprezentaciju i svakog izbornika i čast nam je kada naši igrači nastupaju, a nikada nismo komentirali nepozivanje igrača ili prosvjedovali kada su se vraćali ozlijeđeni i mjesecima nisu bili u mogućnosti nastupati za klub', kazao je u ime RNK Split glasnogovornik Jerko Trogrlić

Poruka HNS-u:

'Molimo da nas izbornik i Savez ne štede ukoliko smo zaslužili kaznu. Neka nas kazne u skladu s kriterijima prema kojima su ovih dana kaznili izvršnog predsjednika Dinama!'

Iako formalno nisu imali obvezu slati igrače na ovo okupljanje, izbornik Kovač je u razgovoru za jedne novine spomenuo čak i mogućnost sankcija HNS-a, pa su mu Splićani britko odgovorili:

'Molimo da nas izbornik i Savez ne štede ukoliko smo zaslužili kaznu. Neka nas kazne u skladu s kriterijima prema kojima su ovih dana kaznili izvršnog predsjednika Dinama!'

RNK Split se, inače, priprema za sutrašnju utakmicu s Lokomotivom na Maksimiru, jednu od ključnih u borbi za plasman u europska natjecanja. Pred novinare su stali trener Zoran Vulić i vratar Andrija Vuković, pa najavili da su spremni popraviti negativan skor koji ove godine imaju s Dinamovom filijalom.

'Znamo što nas čeka i spremni smo na sve. Bit će to prava nogometna fešta', uvjeren je Vulić. Upitali smo ga boji li se sudačkih grešaka, pa je odgovorio da se ne boji ničega - osim eventualno lošeg dana njegove ekipe.

'Trener nam prije svake utakmice nastoji objasniti da se radi o finalu i mi se tako postavljamo', kazao je vratar Vuković. priznaje da najveću opasnost vidi u Andreju Kramariću, trenutno najboljem strijelcu lige.

Pored upitnog Ante Rebića, u sutrašnjoj utakmici Split će biti oslabljen i za ozlijeđene Križanca, Vitaića i Hrgovića, no u momčad se vraća zaliječeni Zajko Zeba.