SLAVLJE NA GRIPAMA

Splićani prvaci Hrvatske u futsalu

16.06.2012 u 10:09

Bionic
Reading

Pred tisuću navijača na splitskim Gripama ekipa Split Brodosplit Inžinjeringa u petoj finalnoj utakmici pobijedila je Vrgorac GTP s 5:3 i osvojila naslov prvaka Hrvatske u futsalu

Hendikepirani Vrgorac GTP došao je u Split bez četiri prvotimca, ozlijeđenih Pervana, Kraljevića i Martinca, a Antoni Bebić nije mogao nastupiti zbog tri žuta kartona iz prethodnih susreta.

Prvih deset minuta igrala se tvrda igra s dosta prekršaja, a onda su nebeskoplavi iz Vrgorca poveli s 0:1 prekrasnim golom Maida Ramića. No, samo minutu kasnije Franko Jelovčić poravnava na 1:1. Dvije minute kasnije, u 14. minuti susreta domaćin je zabio gol za vodstvo Splićana od 2:1, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Odmah na početku drugog poluvremena, u drugoj minuti nastavka Darijo Marinović je povećao prednost Splita na 3:1. Vrgorčani su tada radili pritisak, igrali na sve ili ništa i dominirali, no u desetoj minuti drugog poluvremena golman Žarko Luketin napravio je veliku grešku, dao je loptu Jelovčiću koji je pucao u prazna vrata za 4:1, i praktički odlučio pobjednika deset minuta prije kraja susreta. Nebeskoplavi su uveli igrača vratara, i u 16-minuti susreta Alen Lalić je zabio gol za 4:2.

Minutu prije kraja, najbolji splitski igrač, Darijo Marinović kaznio je rizičnu igru Vrgorca i postigao gol za 5:2. Splićani su već slavli, i u zadnjoj minuti Maid Ramić je postigao gol za konačnih 5:3, i Splićani su osvajili titulu prvaka Hrvatske u futsalu po osmi put.

Nakon utakmice dodijeljeni su pehari i medalje; MNK Osijek osvojio je pehar za fairplay, Vrgorac je dobio pehar i medalje za drugo mjesto, a pobjednički pehar prvaka Hrvatske u futsalu podigao je kapetan Splita, Ivica Osibov- Riba.