BOWLING

Špiljar i Naglić deveti u San Marinu

23.04.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Na 15. sredozemnom kupu u bowlingu, što je održan u San Marinu, u natjecanju muških parova hrvatski predstavnici Marko Špiljar i Stjepan Naglić osvojili su deveto mjesto

'To je iznad očekivanja', ustvrdio je Vjekoslav Rakamarić, predsjednik zagrebačkog Purgera, promotor bowlinga u našoj zemlji i predsjednik Zbora bowling trenera.

U poretku reprezentacija Hrvatska je zauzela deseto mjesto.

O tom plasmanu Rakamarić je rekao:

'Nakon prvog dana Hrvatska je bila šesta. Volim reći, zubi nam rastu, ali su još mliječni. Dobrih rezultata imamo, ali nema kontinuiteta. Nema, međutim, dvojbe da smo na pravom putu'.

O tome svjedoči i Naglićevo 14. mjesto u ukupnom poretku 26 pojedinaca nakon 24 igre, to jest: nakon nastupa u momčadskoj konkurenciji, u igri muških i mješovitih parova te u pojedinačnom natjecanju.

'Naglićev prosjek iznosio je 195,46 čunjeva.. Hrvatska je lani prvi put sudjelovala na Sredozemnom kupu i bila zadnja. Ovogodišnji rezultati raduju, jer je očit pomak nabolje', zaključio je Rakamrić.

Rezultati - poredak zemalja: 1. Grčka, 2. Malta, 3. Italija, 4. Cipar, 5. Katalonija, 6. Turska, 7. Slovenija, 8. Francuska, 9. San Marino, 10. Hrvatska, 11. Izrael, 12. Tunis;

muški parovi: 1. Grčka, 2. Francuska, 3. Malta... 9. Hrvatska...