NAKON OI SLIJEDI SHOW

Spektakularno: Bernie & Boris dovode Formulu 1 u London!

29.06.2012 u 14:36

Bionic
Reading

Gradonačelnik Londona, Boris Johnson, zainteresiran je za ideju prvog čovjeka Formule 1, Bernieja Ecclestonea, da se u glavnom gradu Engleske organizira ulična utrka

Utrka Formule 1 na ulicama Londona? Ideja koja se na prvi pogled čini vrlo teško ostvarivom, no čak je i gradonačelnik Londona Boris Johnson pokazao interes za takvu spektakularnu sportsku manifestaciju.

'Ovo je veliki projekt koji će otvoriti nova radna mjesta, tako da sam već u startu zainteresiran', rekao je Johnson, ali...

'Problem je zagađivanje zraka i buka koja će se stvarati za vrijeme treninga, kvalifikacija i utrka. Moramo još detaljno proučiti kolika bi šteta bila i kada bi se eventualno utrka održala. No optimističan sam, vezano za cijeli projekt', zaključio je gradonačelnik Londona.

Ecclestone je navodno već obećao 42 milijuna eura za organizaciju ove možda i senzacionalnije utrke od one po ulicama Monte Carla.

Nakon Olimpijskih igara, koje su na rasporedu od 27. srpnja do 12. kolovoza, London bi vrlo lako mogao postati i poznat po utrci Formule 1.

Budući da je riječ o jednoj od najpopularnijih turističkih destinacija, nema sumnje da bi ovaj mega-projekt svrstao London među top tri svjetske turističke destinacije.